Tuleje stabilizatora

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Czy ktoś może wyjaśnić mi jak wymienić tuleje stabilizatora?

Podnosisz na lewarku odkrecasz koło , pózniej srubę trzymającą tuleję tą bliżej silnika wykręcasz całkowicie klucz zdaje się 10 pózniej drugą śrubę tą wykręcasz puki da radę dostęp bardzo kiepski następnie obejme odsuwasz wyciągasz tuleje gumową wychodzi spoko wkładasz drugą i dokręcasz.

Wielkie dzięki za radę. A jakie tuleje najlepiej założyć orginały czy może są jakieś tańsze i dobre zamienniki?

Wiesz mi waliło jak diabli włozyłem takie za 6,50 sztuka rok jezdze i jest ok, a podobno orginały nie są drogie.

Cytat:
2005-05-11 11:26:49, Darek pisze:
Podnosisz na lewarku odkrecasz koło , pózniej srubę trzymającą tuleję tą bliżej silnika wykręcasz całkowicie klucz zdaje się 10 pózniej drugą śrubę tą wykręcasz puki da radę dostęp bardzo kiepski następnie obejme odsuwasz wyciągasz tuleje gumową wychodzi spoko wkładasz drugą i dokręcasz.

ale to dareczku napisaleś prosto...
hehe, ja w sobotę tym sposobem męczyłem się z tym gównem przez 3 godziny
ale łatwiejszego sposobu nie ma, jest tylko trudniejszy

OOOOO, jak to takie proste to też chyba się wiezmę

ps. słyszałem że lepiej od razu wymienić komplet, czy to prawda??

tylko nie mylcie tulei stabilizatora z tulejami na wahaczach, bo tu już całkiem inna historia

hehe. Spoko spoko, tamte też mam do wymiany, znaczy jedną.

Pan na preglądzie pokazał mi gdzie wszystko jest

ja u siebie ostatnio tez wymienialem (z Maniurka78 )tuleje stabilizatora kupile za 6,50 i wymienilem odrazu 2 za 1 zamachem
koszt niewielki ale za to gimnastykowania sie ze hej
powodzenia