Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Thomi Opel Omega A Warszawa | 2005-05-05 21:38:34 Zainteresowanych zapraszam na aukcję Allegro
<< ALLEGRO >> Pozdrawiam! [ wiadomość edytowana przez: Thomi dnia 2005-05-05 21:40:44 ] |
![]() gieroy LOB MEMBER granatowy panzer ale ... Siemianice | 2005-05-05 22:23:32 Amatorka jak nic kable ujeb..... chyba otwieraczem do konserw. |
![]() QNA Już nie Omega. eeeee ... Poznań | 2005-05-07 17:10:59 Poza tym, wydaje mi się że to elektryka sprezed 91, bo nie ma tych elektronicznych modułów, które tak często się psują po 91. |
![]() SENATOR LOB MEMBER SENATOR B GDANSK | 2005-05-07 18:56:24 QNA tu dales ciala
Moduly sa tylko sie przyjrzyj Jak myslisz gdzie tyle tych kabli wchodzi moduly sa zintegrowane z silnikiem |
MEGA_3 LOB WETERAN caravany dziwne Kalisz | 2005-05-07 20:19:40 dziwne jakies te "moduły"
po '91 są zupełnie inne |
![]() SENATOR LOB MEMBER SENATOR B GDANSK | 2005-05-08 22:02:34 Oh ale sie zezlill ![]() Zasadniczo byly stosowane 2 typy 1 z modulem odzielnym 2 z zintegrowanym wygladajacym inaczej jak ten na zdieciu Teraz czy ma znaczenie to jak ta 2 wersja wyglada chyba nie. warzne ze dziala i mechanizm jest taki sam No a tu mnie wk...les z tym swoim STATUSEM Mozesz w tym klubie byc samym bogiem a wiedze miec zerowa i to cie nie uprawnia do tego ze twoje slowa sa swiete Mnie uczyc nie musisz co do techniki w omegach/senator bo swoje w nich przetrenowalem.Pozatym znam sie na technice samochodowej i ktos kto mi pisze ze takie nie bylo i dzialac nie bedzie moze sie ze swoja wiedza zabrac. Taki cwaniak jestes to wytlumacz mi te wszystkie ostre przerobki jakos fabryka nie dala a dziala ![]() |
MEGA_3 LOB WETERAN caravany dziwne Kalisz | 2005-05-08 22:17:26 a was pogięło?????????? ![]() spokój!!!!!!!!! ![]() |
![]() SENATOR LOB MEMBER SENATOR B GDANSK | 2005-05-08 22:58:33 Mnie nie pogielo tylko pana wszechwiedzacego
Z mojej strony jest ok ![]() |
![]() QNA Już nie Omega. eeeee ... Poznań | 2005-05-09 09:05:39
Zasadniczo to rozbierałem i Omesię przed i po 91. I dalej twierdzę że te mechanizmy są z tej starszej wersji, bo właśnie tak wyglądają. Po 91 wyglądają tak jak u mnie i tak jak np u Mega_3. Jest oddzielny moduł mocowany na bodajże 6 małych śrubek, które w dodatku trzeba odkręcać torksem (mam nadzieję że wogóle wiesz co to torx) i dojście do 2 jest powiedziałbym średnie. Mój post poszedł po to żeby innym zwrócić uwagę na to że gdyby chcieli coś takiego wylicytować, to nie koniecznie musi pasować. Panuje tu przyjazna atmosferka na forum a ty od razu z grubej rury że dałem ciała a teraz jeszcze wszechwiedzący i cwaniak. Jak masz coś do powiedzenia to raczej sugeruj a nie wyzywaj i się przemądrzaj. Każdy ma prawo się wypowiedzieć i tak tu właśnie jest ale odkąd jestem w tym klubie nie pamiętam, żeby ktoś się wy powiadał w takim tonie. A jeśli się tak wypowiada, to można się tego domyślać po interwencji urga. Wiem, że jeśli chodzi o motoryzację, to wszystko jest możliwe, zwłaszcza we francuzach, ale tu jest klub omegi a w tej marce wszystko jest bardziej uporządkowane. Jeśli coś napiszesz na temat senatora, to się zapewne nie odezwę i twoją opinię przyjmę za pewnik, ale swoją omesię rozebrałem prawie do najmniejszej śrubki (jakbyś trochę poczytał postów z okresu przed swoim przystąpieniem do bestiales, to byś o tym wiedział).
Po pierwsze, to najwyższego w to nie mieszaj, a po drugie, to jak odpisujesz, to czytaj uważnie to, na co odpisujesz, bo jakoś tu nie widzę, żebym napisał, że nie będzie działać. Może i będzie, kto to może wiedzieć? Jeśli wtyczki są takie same? Chociaż mocno w to wątpie. Ale nie piszę, że będzie, bo nie jestem takim "wszechwiedzącym" jak ty.
Bo kolego fabryka musi iść na kompromis, między ostrymi przeróbkami dla jednych klientów (patrz eva) a małym spalaniem dla 95% innych klientów CWANIAKU. Nie wpadłeś na to? Gdyby robili same silniki np 5.0, to by nas tu tyle omegomaniaków nie było. A co do innych przeróbek, to ci mogę troche poopowiadać, jak zamiast wisko zrobić elektrykę. A jeśli chodzi o status, to trochę innym tonem, bo jak się będziesz tak do wszystkich odnosił, to się wkońcu ktoś wnerwi i cię zblokuje. Powodzenia w dalszej przygodzie z bestiales. [ wiadomość edytowana przez: QNA dnia 2005-05-09 09:08:09 ] |
![]() SENATOR LOB MEMBER SENATOR B GDANSK | 2005-05-09 12:04:10 Odnioslem sie tak do ciebie a nie do innych bo ty z miejsca mnie od bezwiedzowych zrugales a ja cie tylko tak po wybrzezowemu co niema nic wspolnego z obelga powiedzialem ze dales ciala
Moze czytales sobie nasza mila rozmowke z Januszem G. na temat obwodu dlugich swiatel. Co do mechanizmow omega/senator to sa one takie same. Wiem bo mam oba typy. 1 typ to modol przykrecony na 1 wkret typu krzyzak(jak wiesz co to krzyzak) i jest on w oddzielnym pudelku. 2 typ jest dokladnie tak jak piszesz.A dodam ze widzialem ten 2 typ w vectrze i jest taki sam i sa wlasnie takie inne.Sam mechanicm moze pozostac omegowy a znaczenia niema jak bedzie wygladal silnik,Ktory tu akurat jest po tym 91.Dlatego walneles sie ostro bo coprawda takiego SILNIKA nie bylo w omie ale byl u opla i pasuje w mocowanie i dziala. Odnosnie niebylo a dziala nie okreslilem nic ze chodzi mi o silniki i naped. Wiec przestanmy ta utarczke bo ty odrazu walisz od moze cie ktos zablokuje bo smiesz miec racje ale sie starszego nie poprawia. Ja wyciagam reke na zgode bo dla mnie to jest smieszne a ty sobie uwarzaj jak chcesz |
![]() QNA Już nie Omega. eeeee ... Poznań | 2005-05-09 12:17:10 Co to krzyżak, to każdy rodowity scyzoryk wie. Poza tym sam piszesz:
no to ty mnie powiedz gdzie ja się walnąłem, bo nic mnie nie boli, a to forum to raczej forum omegi niż vectry. Co do vectry, to pisz tu co chcesz, ja się nie odezwę, bo się nie orientuję. Dla innych morał - lepiej sprawdźcie jaki macie mechanizm, bo tu do żadnego konsensusu nie dojdziemy. Ale na przyszłość to może naprawdę nie tym tonem. PS. Jakbyś chciał kiedyś np. wymienić konsolę w 406 to daj znać, cos ci mogę podpowiedzieć, żebyś 2 dni nie robił. |
![]() SENATOR LOB MEMBER SENATOR B GDANSK | 2005-05-09 12:35:05 Francuzy mnie nie interesuja
Mam rodowitego niemca i go za chiny ludowe nie puszcze ![]() Moge miec cos innego do jazdy a on bedzie for ever Ze tego silnika w omie nie bylo ok ale napewno nie byl on przed 91 jak piszesz wiec sam nie wiedziales. |
![]() QNA Już nie Omega. eeeee ... Poznań | 2005-05-09 12:57:32 Nie chwalę francuzów a wręcz przeciwnie, wszystkim odradzam, ale czasami coś trza przy nich pogrzebać. Jak nie francuz, to może v40 ci bardziej podpasi.
Poza tym już ci pisałem żebyś dobrze czytał to na co odpowiadasz. Napisałem przecież wyraźnie:
PS No widzisz, udało ci się coś napisać innym tonem, bez wymyślania i zupełnie inna rozmowa. Tak trzymać. |
![]() QNA Już nie Omega. eeeee ... Poznań | 2005-05-12 21:34:53 Tyle gadania, a mechanizmy i tak się sprzedały. I to za jaką kaskę. ho ho. |