Jaki olej polecacie - firma

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Dla zasady zapytam jaki olej polecacie do MK5 1.6 EFI??
Jezdzi caly czas na polsyntetyku 10W/40. ostatnie 2 lata na LOTOSIE.
Czas na wymiane oleju wiec zapytam czy warto zalac go np castrolem GTX magnatec czy shellem ew jakim innym??

Jaki byscie polecili

Z tego co widze masz ten sam silnik co ja i autko tez '91 r. Do tej pory jeździłem na Shellu 10w40, ale od niedawna za namową mechanika przeszedłem na Mobil M 15W 40. Gdyż jak twierdził mechanik z uwagi na wiek autka tak będzie lepiej dla silnika z uwagi na wiekszą gęstoś oleju. Rzeczywiście silnik na tym oleju jakby ładniej pracował.

Ja bym zalał Castrolem. Nie wierzę w poprawę pracy silnika po zalaniu gorszego oleju. Z autopsji.

a ja bym zalał Mobilem, ale to już takie moje zboczenie chyba...

No fakt, różnica w cenie (Castrol 5W40 - 20 zł litr, Mobil1 5W50 - 24 zł litr) prawie żadna, a klasa Mobila lepsza.

Ceny Wilk'owe Masz jeszcze dostęp do oleum Tzn. czy kumpel ma

Mam. Tyle że nie mam ani kasy, ani czasu żeby to wysyłać w Polskę. Odbiór najlepiej osobisty Driverze Kiełek.

na razie to i ja czasu nie mam, ale będę pamiętał Driverze Wilku

a ja mam ELF COMPETITION STI 10W40 i jest oki Osiołek jest zadowolony z takiego olejku

[ wiadomość edytowana przez: ALLka_LUBIN dnia 2005-05-11 16:43:49 ]

Cytat:
2005-05-11 16:29:14, Kielek pisze:
na razie to i ja czasu nie mam, ale będę pamiętał Driverze Wilku

Oki Driverze Kiełku.

ja bym nic nie zmieniał ponieważ jak jesy OIK to poco ulepszac, jeżeli juz to po co i do czego służy.

Mnie by się przydało oleum do głowy ... czyli lej olej olej olej

Cytat:
2005-05-11 16:46:15, Sinuspi pisze:
ja bym nic nie zmieniał ponieważ jak jesy OIK to poco ulepszac, jeżeli juz to po co i do czego służy. Mnie by się przydało oleum do głowy ... czyli lej olej olej olej

Za Zagłobą można powiedzieć, że trza dużo wina, wtedy oleum jako lżejsze samo dopłynie do głowy