Nie chce zapalic po deszczu - Samara

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No wlasnie tak jak w temacie.
Zawsze po sporej ulewie, najczesciej calonocnej, silnik nie chce rano zaskoczyc. Dopiero jak troche przeschnie, a moze to potrwac nawet ze dwa dni, udaje mi sie ja odpalic
Jakie moga byc mozliwe przyczyny?
Ja sadze, ze jak zwykle elektryka, ale nie wiem od czego zaczac szukanie i jak wyeliminowac problem...
Pomocy...

Przewody wysokiego napięcia, ewentualnie świece.
Pozdrawiam.

Cytat:
2005-05-24 12:45:49, mwarchalowski pisze:
Przewody wysokiego napięcia, ewentualnie świece. Pozdrawiam.

Przewody mam nie takie stare, swiece tez nowe, a poza tym w te miejsca wilgoc raczej nie dochodzi...
Ale mimo to dzieki - sprawdze.

Tak sobie mysle, ze moze to cos ze skrzynka bezpiecznikow?
Polozona jest w fatalnym miejscu - ciagle jest zalewana przez wode
Moze to tam nalezy szukac ewentualnych przyczyn...

Sprawdź kopułkę - tak może być wilgotno, a wtedy napewno nie odpalisz.

Ja jednak obstawiałbym skrzynkę bezpieczników, nie raz miałem z nią problemy, raz, w trakcie dużej ulewy, zapchał mi się ten odpływ przy niej, zaczeło się kino, kiedy umówłem się z elektrykiem to zajechałem do niego na holu bo autko odmówiło posłuszeństwa na amen.

Ja też jestem za bezpiecznikami - trzeba zdemontować skrzynkę i dobrze uszczelnić miejsce jej montażu - czyli zlikwidować te wszystkie nieszczelności, które zalewają skrzynkę od spodu

Mimo wszystko obstawiłbym kable
Kiedys kupiłem nowe i po dwóch miesiącach w ładzisku miałem dicho pod maską podczas wilgotnej pogody

Panowie, a jak sie demontuje skrzynke w Samarce?
Aaa, no i czym najlepiej uszczelnic ja...?

Cytat:
2005-05-24 22:15:49, Alvpol pisze:
Panowie, a jak sie demontuje skrzynke w Samarce? Aaa, no i czym najlepiej uszczelnic ja...?

Żeby zdemontować skrzynkę, wystarczy tylko odkręcić te 2 śrubki które są po bokach skrzynki
a co do uszczelnienia, może silikon

Otworzysz książkę, to wszystko będziesz wiedział
A z odłączaniem końcówek od spodu staraj się zachować cierpliwość
To zależy czym umiesz się posługiwać najważniejsze, żeby była tam guma uszczelniająca i odsłonięty odpływ wody z tamtych regionów