MotoNews.pl
5 Powiadomienie o zbyciu (97787/72) - PT

Powiadomienie o zbyciu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No wlasnie chcialem wszystkich przestrzec aby powiadamiac o zbyciu urzad komunikacji bo pozniej moga byc problemy.Mi wlasnie przyszlo powiadomienie ze strazy miejskiej ze moj samochod marki Fiat 127 zostal odcholowany na parking policyjny.W sumie nic w tym dziwnego gdyby nie fakt ze wlascicielem owego pojazdu juz nie jestem od jakis 4 lat.Poprostu palant ktoremu go sprzedalem nie przerejestrowal tego Fiata na siebie i jezdzil nim na moje konto .Na szczescie jak chcialem wycofac skladki za ubezpieczenie kazali mi przyniesc swistek z urzedu komunikacji ze nie jestem juz wlascicielem tego pojazdu i dzieki temu teraz mam dokument dzieki ktoremu nie pociagna mnie do odpowiedzialnosci za holowanie i postoj pojazdu na parkingu no i nie wiadomo co jeszcze facet w miedzy czasie nawywijal.Szczerze mowiac to mam ochote jechac do niego i mu wpierd...... sposcic i chyba tak zrobie bo facet jest z tez z Warszawy.Moze sie czegos nauczy kretyn

przy zbyciu pojazdu trzeba poinformować urząd komunikacji oraz ubezpieczalnię, więc to trzeba zrobić, a nie tylko radzić

Jeśli to załatwisz, to nikt cię nie ruszy bo na umowie kupna-sprzedaży jest data transakcji, która jest bardzo ważna.

no i trzeba zglosic do ubezpieczyciela bo przyjda do Ciebie po zaplate skladki

[ wiadomość edytowana przez: art23 dnia 2005-05-23 23:32:38 ]