MotoNews.pl

Przegląd techniczny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Musze na dniach zrobić przegląd techniczny mojego Pony i tak sie zastanawiam, czy jechac do ASO czy do najbliższej stacji kontroli pojazdów?

Licze na sugestie

pozdrawiam
Schwester

[ wiadomość edytowana przez: Schwester dnia 2005-02-03 11:15:00 ]

teraz w zasadzie wszędzie rzucają autko na szarpaki, sprawdzają światła i amorki. więc wybór należy do Ciebie. cena taka sama a jeszcze możesz dostać gratis np. butelkę szampana

Zgadzam sie z Zabelem, cena jest wszedzie ta sama i to juz tylko od ciebie zalezy czy chcesz miec autko sprawdzone dokladnie czy wolisz zeby ci nie wnikali za bardzo, ja osobiscie wole wiedziec wszsytko nawet jezeli wyjdzie cos do roboty bo niechcialbym zeby mi kolo odpadlo zaraz jak wyjade z pzregladu

Ja przed kazdym przegladem oddaje auto do mechanika i robi mi wszystkie usterki o ktorych wiem i ktore on wykryje tak ze nie martwie sie ze po przegladzie mi kolko odleci Aktualnie po przyszlych serwisach u Miska tym bardziej nie bede sie martwil . Juz niedlugo bede u niego goscil ale p. Misiek jeszcze o tym nie wie

Byłem dziś na przeglądzie i zonk -nie puścił mnie !
Do wymiany tuleje metalowo-gumowe lewe i prawe na wachaczach z przodu! I tu pytanie jaki jest koszt wymiany jesli wiecie???
Druga sprawa to Ręczny- robiłem go 3 miesiące temu razem z wymianą klocków, naprawą tłoczka i regulacja - a na badaniu wyszło ze prawe koło nie hamuje! Co można jeszcze sprawdzić ???

Witam
Wszystko zalezy od ścieżki diagnostycznej. Ja ostatnio byłem na przeglądzie i wyszło miże mam lewy amortyzator zużyty w 60%, a dwa dni wcześniej byłem na innej scieżce diagnostycznej u kumpla żeby wszystko sprawdzić przed przeglądem. I amorki oba miałem w 90% sprawne. Podobnie było z chamulcami przednimi.

[ wiadomość edytowana przez: dakro dnia 2005-05-12 11:35:59 ]