| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
darasb ESSI Kombi LPG Poznań | 2005-05-13 07:57:56 z tego co piszesz to wyglada jakbyś miał nieźle zawieche poprzestawianą czy coś
na 6 twoich pytań 5 ma związek z zawieszeniem, ja bym proponował wydać parę złoty i udać się do jakiegoś warsztatu lub sprawdzonej stacji diagnostycznej na oględziny zawieszenia bo udzielenie poprawnej odp. na twoje pytania bez zerknięcia może być trudne ale mogą to być: ad1) może prawy hamulec gorzej Ci łapie ad2) masz wspomaganie? cieknie Ci płyn od wspomagania?może maglownica jest wytrzepana, ad3) w poprzednim essim tak miałęm właśnie jak była maglownica wyrąbana ad4) może źle włożona albo wyrobiona przez ciągłe wyjmowanie, musiałbyś znaleść gdzie są luzy w mocowaniu jej i poprzyklejać tam jakieś kawałki gumy(oczywiście nie do żucia ) czy czegoś innego tego typu co masz pod ręką
ad5) pewnie belka ale lepiej to co pisałem na wstępie -diagnoza zawiechy( a może często wchodzisz na ręce i walisz o krawężniki )
ad6) no bo może przez to nachylenie jest mniejsza pow tarcia kół i przez to gorzej hamulowywuje podsumowując-na moje warsztat i diagnoza bo strach jeździć
P.S. a może ty masz zawieche od M3 |
Skolmi Sympatyk FEFK Fusion Warszawa | 2005-05-13 08:44:01 AD. 6. Włożony cylinderek o złej średnicy (jeśli wymieniany), bądź skorodowane tłoczki starego cylinderka. |
maciek701 Sympatyk FEFK Tychy | 2005-05-13 08:51:04 oooo stary czym predzej na warsztat z ta zawiechą ... |
ViKInG23 Mitsubishi Galant 2, ... Kraków | 2005-05-13 10:07:33 ad.4 . Pod lewym nawiewem jest zamocowana taka metalowa spręzynka która trzyma sie za blache ...mnie piszczalo wlasnie tam ...poskamrowalem wd40 i problem zniknął... |
juzeff mkVII 1.6 16v warszawa | 2005-05-13 12:45:26 ja tylko moge dodac do wypowiedzi poprzednikow, iz... np. taka malo znana firma jak VW Porsche , zeby nic nie skrzypialo psika plastiki specjalnym preparatem na bazie siliconu. proponuje uzyc - jest w sprzedazy, ale nie znam nazwy.
pozdr |
micab ford, vw, mercedes, ... k/Szczecina | 2005-05-13 12:51:16 z tym różnym kątem pochylenia tylnych kół to może być albo belka krzywa, albo tylko czop ma który zakładasz łożysko u mnie po podobnym zdarzeniu była i belka krzywa i czop do wymiany |