Polskie drogi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
tak jak w temacie - polskie drogi
są skandalczne!!
dzisiaj jechalem z kumpelm jego seatem w małą trase i jakiś koleś jadący przed nami złapał pobocze. Efekt sypnelo kamieniami. Usłyszeliśmy tylko stuk kami o szybe ale że nic sie nie stalo to jechaliśmy dalej. Jak zatrzymaliśmy się żeby zataknkować gazu, zobaczylismy dziure w przednim reflektorze Kumpel się wk**** dziura może o wielkości 2 cm ale jest.

i to są polskie drogi !!

To niestety, taka rzeczywistosc

Tiaaaaaaaaaa
A paliwo coraz droższe!!!

Jechał tir z naprzeciwka i sypnęło kamieniami z niego i mam dwa konkretne odpryski na przedniej szybie,nic,polskie warunki drogowe!!
Fajne są też piaskarki na zime,które jak jadą z naprzeciwka,to jak sypną,a ty przejedziesz przepisowo 90km/h ,to też ładne odpryski na masce są.
Wogóle,te drogi,to skandal.Niektóre są takie ,że trzeba slalomem jechać,żeby koło nierozwalić.
Na temat dróg to można pisać i pisać.Niektórzy kupują felgi 17",ale mi szkoda kasy byłoby na prostowanie.Napewno niekupie auta z wrocławia ,albo dokładnie je sprawdze,a napewno też te które goniło codziennie z gliwic autostradą w strone wrocka,albo odwrotnie,tam jest niby autostrada,ale żeby się ona zaczęła od strony gliwic ,to trzeba przejechać 6km po wertepach,gdzie są płyty betonowe,pomiędzy którymi jest po 10cm odstępu i wogóle kto jechał,to wie,że żeby nieurwać tam zderzaka,to trzeba się skupiać i to bardzo,a co z tego ,że za 6km jest A4,co z tego?jak mam to dojechać?A paliwo za 4zł!!Powaliło ich?W polsce niema rządu,nic się na lepsze niezmieni.
Coraz bardziej się na LPG zastanawiam.Płacimy podatek drogowy w paliwie,a on idzie do kieszeni urzędników!!
Ja już niemam nadzieji,że tu będzie lepiej!!
Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: faworyt dnia 2005-05-08 10:28:10 ]

Porównanie dróg i paliwa z Niemcami.
tam nie ma czegoś takiego jak miękkie pobocze, wszędzie asfalt. A u nas żeby nie trzeba bylo malować pasów odzielajacych pobocze od jezdni to afsalyu było by jeszcze mniej
a co do benzyny to niestety ale napeno nie stanieje w niemczech za litr płacisz 1.20 euro i mam takie złe przeczucia że ta cena też nas czeka

polska to taki kraj w którym chyba lepiej juz nie bedzie

Nasz drogi to horror. Kuzyn urwał 2 koła w oplu a kolega z pracy najpierw urwał koło a potem połamał felgę - w tym samym miejscu co kuzyn. Dziury głębokości 10 cm i normalne wyrwiska!! wiem, bo w piątek tamtędy jechałam

ja kidys jechałem jedną z bardziej ruchliwych ulic we wrocku , było juz ciemno i wpadłem w studzienkę kanalizacyjną bo złomiarze ukradli pokrywę , nawet w jednej z gazet wtedy był opis tego zdarzenia

Wczoraj widziałem na własne oczy jak w Skodzie (stara 120) oderwało się LT koło i poturlało w poprzek drogi na drugą stronę. Przemknęło pomiędzy mną a jadącę z przodu Ave. Ludzie stawali i robili zdjęcia. Horror. Na szczęście nic się nikomu nie stało.

A ja mam taki pomysł...
Ponieważ wertepy są prawie wszędzie, może napiszmy, gdzie są dobre drogi.
Na początek chwalę drogę Kraków-Sandomierz na odcinku za Pobiednikiem do Opatowca. Dalej nie wiem, bo zjechaliśmy z głównej na wiochy. Ludzie ! Nawierzchnia, jak na niemieckiej autostradzie ! Auto samo jedzie.
Pozdrawiam

Mam złe wspomnienia z dróg w okolicach Sandomierza. Owszem pusto, ale dziurawo.

W sumie logiczne, pusto, bo ludziska już zawiechy sobie zniszczyli i nie jeżdżą.

Do Sandomierza nie dojechaliśmy, to nie wiem.

A ja "polecam" drogę z Pruszkowa do Janek. Więcej dziur niż asfaltu

nio albo Pruszków-Ożarów!---TRAGEDIA!!!

Kupie land cruisera to bede testował

Cytat:
2005-05-10 16:14:12, serwisSJ pisze:
Kupie land cruisera to bede testował

Polecam - co to dla niego takie dziury

a ja polecam taką elewatorską w Białymstoku
wiem że jestem tu prawie sam z białego ale sporo osób ją zna

Znam, a nie chciał bym już tam więcej jechać!

Cytat:
2005-05-11 21:02:18, rsuhy pisze:
a ja polecam taką elewatorską w Białymstoku wiem że jestem tu prawie sam z białego ale sporo osób ją zna

Przez dwa lata miałem wątpliwą przyjemnośc przy niej pracować

o prosze czyli ulica znana.
ale musze wam powiedzieć że w tym roku ostro się wzieli za jej remont. Poszerzają i wogóle robią całą nową