Cosik dziwnego syczacego w E34

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Dzis rozkrecajac plastik ktory zanjduje sie nad dzwigniami sprzegla, hamulca i gazu w poszukiwaniu glosniczka sygnalizujacego zostawienie wlaczonych swiatel znalazlem dziwne urzadzenie do ktorego sa podlaczine dwa kabelki i jakas rurka gumowa . Owe urzadzonko wydaje odglos syczenia jak sie je przytknie palcem. Moze mi ktos powiedziec co to jest za bajer? A dodam jeszcze ze glosniczka nie znalazlem

opisz dokładniej lub machnij jakiś schemat bo póki co to nie mam pojęcia

Gdybym posiadal schemat to moze bym doszedl co to jest Te cos znajduje sie nad pedalem sprzegla jak juz napisalem podlaczone jest do tego dwa kabelki (elektryka) i gumowy wezyk (to znajduje sie od strony wewnetrznej, od kolumny kier. ) na zewnatrz wystaje tylko mala dziurka. Jak ja zatkam palcem to wydobywa sie syczenie gdzies w okolicach podszybia ale tylko w wtedy gdy kluczyk w sacujce jest w pozycji ON no i przy uruchomionym silniku. Odnosze wrazenie ze to ma cos wspolnego z nawiewami (nie mam klimy )

przejrzałem etk i nic tam nie znalazłem, przy okazji przeglądu bede dokrecal nakrętke kolumny kierowniczej, to dam znać co tam znalazłem

i po stronie pasażera tez to jest , to są czyjniki temperatury wewnętrznej