Czy mozna zrezygnowac z tlumika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czesc mam pytanko czy mozna zrezygnowac z z ostatnieo tlumika czy mozga byc jakies kaplikacje lub wieksze spalanie
po prostu pusta przelotowke zrobic
dzieki

komplikacje to by byly z policją....

no wlasnie. Niedawno odpadl mi tlumik koncowy :> i przy niskich obrotach okolo 1500 i wysokich kolo 4500 - bylo dudnienie jak w F! , przy policji musialem jezdzic na 2500- aby sie nie doczepili, ale jak tylko byla mozliwosc to szybko to naprawilem. Nie ryzykuj

tak jak pytlar mowi... mozesz sobie tylko dwururke zostawic i ziac ogniem... do pierwszego patrolu za zbyt duzy halas spowodowany uszkodzonym lub brakiem tlumnika policja zabiera dowod rejestracyjny.

Raczej środkowy wywalić jeśli już...

ja zamiast koncowego mam Bosal Sport chyba od VW i zamiast srodkowego stumienice...
i jest cicho!! tylko tak przy 2tys. taki donośny basowy dźwięk wydaje... no i jak przekroczy te 4tys to tez sie ludzie ogladaja

powiem tak
przez 3 miechy jezdzilem z rozwalonym tlumikiem dziurka padla w takim miejscu ze chodzil jak orginal sport tzn glosny byl do okolo 2 tyz potem cisza pieknie chodzil i mialo autko wiecej mocy wd mnie
zalozylem mu nowego miech temu i chodzi jak pszczolka bee musialem bo gaz zakladalem i nie mofgli go wyregulowac
jakos za cicho mam teraz wszystko skrzypi hehe

Rezygnacja z tłumików środkowego i końcowego napewno doda Ci kilka koników. Niwelujesz w ten sposób opory, na które natrafiają spaliny w tłumikach. Jeśli dodasz strumienicę jeszcze delikatnie podkręcisz moc. Obawiam się jednak, że dzwięk tak zmodernizowanego wydechu będzie działa na panów w niebeiskich samochodach, jak lep na muchy . Przydałaby się do tego jakaś ładna końcóweczka, ktora stłumi ryk i zamieni go w ładne basowe mruczenie.