Dorobienie tablicy rejestracyjnej

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
nie chcialem pisac w watku o ramkach zeby nie robic zamieszania ale ten watek przypomnial mi ze musze wymienic przednia tablice rejestracyjna..jest ordynarnie peknieta od spotkania z jakims obiektem na srodku 3 pasmowej jezdni w lodzi..

wiem od policjantow ze moge dorobic bez zadnych formalnosci ale nie wiem gdzie w wawie moge to zrobic i ile taka przyjemnosc kosztuje..tak wiec pytanie: gdzie w warszawie mozna dorobic czarna tablice rejestracyjna...??

chcialbym tez miec podkladke pod tablice taka jak ma navi tutaj

czy to jest do kupienia??

Cytat:
2005-05-16 20:53:09, qbaj pisze:
nie chcialem pisac w watku o ramkach zeby nie robic zamieszania ale ten watek przypomnial mi ze musze wymienic przednia tablice rejestracyjna..jest ordynarnie peknieta od spotkania z jakims obiektem na srodku 3 pasmowej jezdni w lodzi.. wiem od policjantow ze moge dorobic bez zadnych formalnosci ale nie wiem gdzie w wawie moge to zrobic i ile taka przyjemnosc kosztuje..tak wiec pytanie: gdzie w warszawie mozna dorobic czarna tablice rejestracyjna...?? chcialbym tez miec podkladke pod tablice taka jak ma navi tutaj czy to jest do kupienia??

Jeżeli przepisy się nie zmieniły w ciągu ostatnich kilku lat, to niestety nie dorobisz (przynajmniej oficjalnie). Mojej mamie pewnien "żartowniś" odkęcił dwa razy tablice - musiała przerejestrowywać maluszka.
Ale za drugim razem ubłagała kolesia w firmie zajmującej się robieniem tablic i zrobił Jej duplikat. Firma mieściła się (a może i mieści dalej) na Bielanach w okolicach ulicy Gąbińskiej (przy trasie AK).
Powodzenia!
Pozdr. P.

Cytat:
2005-05-16 20:53:09, qbaj pisze:
chcialbym tez miec podkladke pod tablice taka jak ma navi tutaj czy to jest do kupienia??

Tak razem z esperakiem w wersji angielskiej
Ale podobno od laniego pasują

Cytat:
2005-05-16 22:46:40, pyrekcb pisze:
Jeżeli przepisy się nie zmieniły w ciągu ostatnich kilku lat, to niestety nie dorobisz (przynajmniej oficjalnie). Mojej mamie pewnien "żartowniś" odkęcił dwa razy tablice - musiała przerejestrowywać maluszka. Ale za drugim razem ubłagała kolesia w firmie zajmującej się robieniem tablic i zrobił Jej duplikat. Firma mieściła się (a może i mieści dalej) na Bielanach w okolicach ulicy Gąbińskiej (przy trasie AK). Powodzenia! Pozdr. P.

ale mi nikt nic nie ukradl..mam obie tablice w calosci..po prostu jedna jest bardzo pogieta i popekana..wiec nie widze problemu

50 kilka złotych ze znaczkami... Dajesz starą... Zamawiasz nową... Tylko nie wiem gdzie w Wawie... Powinni w każdym wydziale komunikacji

Przy odbiorze masz obie... Jedną starą (Dobrą) Laska zmienia hologram, który jest na środku tablicy. Muszą być takie sane.

Piszesz też oświadczenie... Dlaczego chcesz zmienić itd... I to chyba wsio

potwierdzam, mozna wymienic placi sie 50zl + znaczki skarbowe chyba 6zl
po warunkiem ze masz biale blachy
jesli czarne to wymiana na biale + nowy dowód rejestracyjny
a to juz ponad 200

... a co jezeli nie ma starej (moj tesc niedawno zgubil jedna tablice)
Jest jakas szansa legalnie dorobic, czy tylko pozostaje mu przerejestrowac fure ?

nikt mnie do konca nie rozumie..mam czarne blachy..chce rzemieslniczo dorobic nowa tablice..mam obie stare tablice..zadnej nie zgubilem zadnej mi nie skradziono..po prostu sie zuzyla..rozmawialem na ten temat z policjantami i nie ma przeszkod prawnych zeby to zrobic bez zadnej wymiany dokumentow

po prostu szukam warsztatu rzemieslniczego ktory to robi i tyle

Cytat:
2005-05-17 16:38:14, qbaj pisze:
po prostu szukam warsztatu rzemieslniczego ktory to robi i tyle

No przeciez napisałem - na Gąbińskiej...
Ale najpierw się zorientuj, czy jeszcze działa, bo ja robiłem u nich parę lat temu.
Pozdr. P.