Dobry warsztat/Śląsk

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Poszukuję niedrogiego i niezłego warsztatu, który pobawi się Esperakiem w okolicy Katowic. Troszkę do zrobienia się pozbierało... Gdzie naprawiają wasze Espero?

Ja naprawiam na ul.Ksiązecej. u pana Porwolika. Gosc jest dokladny itd. ma niestety jeden minus.. bedziesz miał całą karoserie wypalcowaną...

Cytat:
2005-05-12 20:34:20, Andrzejjs pisze:
..."Gdzie naprawiają wasze Espero? "....

Nprawiać Espero ?? .....a so to jest "naprawiać Espero" ??

A tak bardzo serio...to chociaż w zasadzie niezywkle rzadko musiałem korzystać z warsztatu /stąd tekst powyżej /....z przykrością stwierdzam, że nie istnieje już coś takiego jak "dobry i niedrogi warszat" ....wszystko kowale, piekarze i filozofy (oczywiście pracują w warsztatach samochodowych! )....o mechanice mają tyle pojęcia co ja.....15 lat temu.....miałem jeden warsztacik co wydawał się być godny uwagi...może nie tani..sam nie wiem...oddałem im ostatnio auto, zrobili bardzo dobrze ale jakoś tak "bez serca" podeszli do całokształtu......

Napisz co masz do roboty (jak się wstydzisz to na priv-a ) ...może coś pomożemy jak będziemy znali konkrety!

Pozdrowienia.....z Katowic

P.S. Porwolik to specjalista od FSO i Fiata....ja tam bym mu Esperaczka nie oddał ...tym bardziej że flejtuch i nie tylko z zewnątrz będziesz miał uwalone auto

hmmm a ja to roznie, nie bylo nigdy okazji dokladniej wytestowac zadnego mechanika

polecam tenwarsztat:
Z. Jabłoński na ul. 1-go Maja 20, tel 2599 694.........

naprawiam u niego nubirę i jestem zadowolony.... gość jest dobry i mało bierze za robotę.. a na DU się zna dobrze..........

pozdro

Poprzedni właściciel chyba nie wiedział co to znaczy obsługa auta i... nie wymieniał nic!!(olejów, płynów, itd.) W efekcie do wymiany mam wszystko co płynne (hamulc., chłodniczy, wspomagania, olej w skrzyni), filtry, tarcze i klocki(w dłuższej perpektywie- jeszcze nie jest tragicznie), do zrobienia zbieżność(nie mam pojęcia co huczy podczas jazdy- auto jest strasznie głośne, a nie wygląda to na łożysko), gwałtownie wymianę pasków rozrządu i klinowego i jeszcze wydech wygląda na zardzewiały. A pytam, bo za wymianę oleju (w innym poście kilka dni temu) zapłaciłem 35 zł... i trochę mi mina zrzedła...

Cytat:
2005-05-13 17:07:36, Andrzejjs pisze:
Poprzedni właściciel chyba nie wiedział co to znaczy obsługa auta i... nie wymieniał nic!!(olejów, płynów, itd.) W efekcie do wymiany mam wszystko co płynne (hamulc., chłodniczy, wspomagania, olej w skrzyni), filtry, tarcze i klocki(w dłuższej perpektywie- jeszcze nie jest tragicznie), do zrobienia zbieżność(nie mam pojęcia co huczy podczas jazdy- auto jest strasznie głośne, a nie wygląda to na łożysko), gwałtownie wymianę pasków rozrządu i klinowego i jeszcze wydech wygląda na zardzewiały. A pytam, bo za wymianę oleju (w innym poście kilka dni temu) zapłaciłem 35 zł... i trochę mi mina zrzedła...

to mozesz spokojnie uderzyć do Jabłońskiego.. ja płacę u niego za przeglądy 50 zł z wymianą oleju filtrów, świec.... itp...

nie wiem tylko czy w tłumikach się specjalizuje ale jakby coś to telefon masz...

co do zbieżności to dobry zakład znajduje się w Katowicach - Ochojcu na ul. Spółdzielczości 9....(niedaleko szpitala górniczego) tel 202 78-70

Gość który się tym zajmuje to Czesław Duda...

godz otwarcia:
pon,śr,pt_ 8.00-16.00
wt,czw_ 10.00-18.00
sob_ 8.00-14.00

pozdro

[ wiadomość edytowana przez: Kolber7 dnia 2005-05-13 17:16:10 ]

Dzięki wszystkim! (najbardziej za Ochojec (2 km od domu, a nie wiedziałem że tam jest warsztat od geometrii))

Cytat:

Jeśli prawdą jest to co piszesz, to był bym ostrożny np. podczas wymiany oleju silnikowego.
Postaraj się wybadać (mniej więcej) na czym pracował silnik do tej pory. Oczywiście organoleptycznie ciężko to stwierdzić, ale może zachowały się jakiekolwiek papiery, wpisy w książce. Jeśli nie, możesz uderzyć do serwisu, gdzie autko było robione. Być może prowadzą dokładniejszą statystykę i mają "wykaz płynów i olejów".

Jeśli autko nie śmigało na mineralce a podcas wymiany z miski spłynie dużo brudów (osadów) dobrze jest zdjąć i wyczyścić miskę a przed samą wymianą zastosować "płukankę" do hydrauliki.

Pozdrawiam - SpeedR

Cytat:
2005-05-13 19:43:10, SpeedR pisze:
Jeśli prawdą jest to co piszesz, to był bym ostrożny np. podczas wymiany oleju silnikowego.

Dzięki serdeczne. Na szczęście była resztka tego oleju
Pozdrawiam

Cytat:
2005-05-13 18:54:01, Andrzejjs pisze:
Dzięki wszystkim! (najbardziej za Ochojec (2 km od domu, a nie wiedziałem że tam jest warsztat od geometrii))

Rany! Chłopie!...jak jesteś prawie z Ochojca więc to grzech że nie słyszałeś o Dudzie, Czesławie zresztą bo ten jest najbardziej cenionym FACHOWCEM w okolicznych 10 miastach! ( uwaga! wjazd obok ma geometrię jego brat a to już nie to samo )

Skoro masz tak blisko to podjedź sobie na warsztat na ulicę Pustą 11 (boczna od Jankego) 2 przecznice przed targowiskiem ....nie korzystałem osobiście ale kilku znajomych twiedziło że porządny warsztacik i zaskakujaco pozytywne ceny !!...

Cytat:
A pytam, bo za wymianę oleju (w innym poście kilka dni temu) zapłaciłem 35 zł... i trochę mi mina zrzedła...

Złodzieje. Ja płacę 20 zł... Ty powinieneś zapłacić max.25-30 zł (duże miasto).

20 w Kraku

A bo w kraku to centusie są. Małe pensje płacą to i mało za usługi biorą Resztę kroją na turystach.