MotoNews.pl

Jaki sylikon do osadzenia szyby

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cieknie mi przez szybki boczne trójkątne z tyłu i muszę je wyciągnąć, oczyścić uszczelkę i osadzić na sylikonie. Najlepiej byłoby wymienić te uszczelki bo już są zestarzałe i odstają od szyby w niektórych miejscach. Poradźcie, jak to fachowo zrobić, na jakim sylikonie osadzić i uszczelnić. Z wyciągnięciem i założeniem sobie poradze, bo wyciągałem szyby wcześniej w Twingo. Dzięki z góry za pomoc

Zwykły wystarczy. Nie ma ograniczeń temperaturowych.

a może na kleju do szyb?? taki czarny, co tzryma tak że auto ci sie rozleci a szyby zostaną

A ja na Twoim miejscu sprawdziłbym dokłądnie czy to oby z szybek.... mi kiedyś ciekło i okazało się, że przecieka przez gumową rurkę w której ida przewodu od dachu do klapy.

jak juz chcesz ja osadzic jeszcze raz to zdecydowanie na klej do szyb, kosztuje chyba 20 zl

tylko jak wytniesz szybe dobrze oczysc i odtlusc miejsca po starym kleju.

tez uwazam ze tylko klej do szyb innego bym nie dawal co do węży
od szyberdachu to tez bym sprawdzil bo tamtedy mniej wiecej lecą

Sprawdzalem na podsufitowce. Odgiąłem ją trochę i jest sucho. Wężyki schodzą do bagażnika do specjalnego zbiorniczka i tam też żadnej wilgoci nie ma. Muszę wybebeszyć bagażnik, zamknąć się w nim i druga osoba (=brat) będzie lał....oczywiście z węża. Mam nadzieję, że zauważe źródło przecieku, ale na 80% jest to szyba.