Ile może koszować prostowanie felg???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam.. zakupiłem dziś alu felgi 15" z oponami 195/50 .... miały być proste .. ale na wyważarce okazało się że lekko 3 biją... jedna ciut mocniej.. z zewnątrz na oko są jak najbardziej proste..... wulkanizator stwierdził że spokojnie da się je wyprostować.. możwe nawet tego bicia nie odczuje na aucie... musze je założyć.... ale wolę się spytać za wczasu... ile taka przyjemność może kosztować???

pozdro

a wywazanie nie wystarczy?

Cytat:
2005-05-18 17:50:40, iampinki pisze:
a wywazanie nie wystarczy?

chyba nie.. flga lekko bije jak się kręci..... jkby wystarczyło wyważanie to by mi chyba powiedział gość w wulkanizacji......

nic założe i zobacze czy biją

Cytat:
2005-05-18 17:49:10, Kolber7 pisze:
...ile taka przyjemność może kosztować???.....

70 do nawet 150złotych!!

Nie wierzysz ?...sam zadzwoń ..Proszę :
1. tel. 2589-908 (K-ce Bytkowska 75) -Oni mają taką Super maszynę do tego!
2. tel. 252-44-76 Panewnicka 138 ( wjazd od ul. Twardej -tak jest na wizytówce)

Powodzenia!...i Pozdrowienia!

Jeśli są skrzywione bardzo lekko to da się to zrobić nawet za 30 zł sztuka.

Cytat:
2005-05-18 21:01:39, MacTB pisze:
Jeśli są skrzywione bardzo lekko to da się to zrobić nawet za 30 zł sztuka.

Może w Białymstoku...albo młotkiem u kowala

Nie myśl sobie że jestem złośliwy.....ale w ostatnim roku miałem okazję kilka razy korzystać z takich usług....z tego 3 razy osobiście.....
W Katowicach, jak oddasz nawet lekko skrzywioną aluskę na konkretny warsztat z konkretnym sprzętem do prostowania, koszty są niestety znacznie wyższe

[ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2005-05-18 21:56:14 ]

jak ja miałem swoje 16 prostowac to zabuliłem 250 zł za 4 sztuki a by ły krzywe i to portzadnie

Owszem w Białymstoku.
W Warszawie taka usługa od 70 zł się zaczyna, a w Białymstoku ogólnie usługi są tańsze...
Własnie w Białym felgę za 30 zł wyprostował Wasz klubowy kolega (i równiez mój, nie tylko klubowy ) i do tej pory nie sprawia ona kłopotów.

Cytat:
2005-05-18 22:08:41, MacTB pisze:
"....Owszem w Białymstoku...."

No właśnie! .....w Lublinie też taniej.....DUUUUUŻOOOO TANIEJ ...np Klubowe naklejeczki.

Niestety Katowice zrobiły się w usługach chyba najdroższe ...nawet Warszawa niekiedy zostaje z tyłu.

Problem w tym że odległość jest zbyt duża żeby korzystać z usług w tańszych miejscach bo wliczając dodatkowe koszty bilans i tak wyjdzie źle

Pzodrowionka z DROGICH Katowic

Cytat:
2005-05-18 20:53:34, bogdan1 pisze:
70 do nawet 150złotych!! Nie wierzysz ?...sam zadzwoń ..Proszę : 1. tel. 2589-908 (K-ce Bytkowska 75) -Oni mają taką Super maszynę do tego! 2. tel. 252-44-76 Panewnicka 138 ( wjazd od ul. Twardej -tak jest na wizytówce) Powodzenia!...i Pozdrowienia!

Zaraz zaraz, coś mi się wydaje że kto inny był autorem tego posta....hę?
Pozdrowienia dla małżonki
Tom

W Krakowie w zależności od rejonu,,,ceny wachają się od 80 PLN w górę,,,,,,,,,
Pozdrawiam

Cytat:
2005-05-18 23:42:17, Tom69 pisze:
Zaraz zaraz, coś mi się wydaje że kto inny był autorem tego posta....hę? Pozdrowienia dla małżonki Tom

Szybki jesteś Tom ....i cholernie spostrzegawczy
Wygoniłem Beatkę sprzed kompa i nie zdążyła się wylogować....ale za 2 minutki wpadła coby mnie (a nie felgę ) wyprostować...no i wyszło jak wyszło !

Najlepszego !......a małżonka bardzo dziękuje za pozdrowienia

Cytat:
2005-05-18 23:35:44, bogdan1 pisze:
No właśnie! .....w Lublinie też taniej.....DUUUUUŻOOOO TANIEJ ...np Klubowe naklejeczki. Niestety Katowice zrobiły się w usługach chyba najdroższe ...nawet Warszawa niekiedy zostaje z tyłu. Problem w tym że odległość jest zbyt duża żeby korzystać z usług w tańszych miejscach bo wliczając dodatkowe koszty bilans i tak wyjdzie źle Pzodrowionka z DROGICH Katowic

Tak, masz rację
Po prostu przeczytałem "ile może kosztować prostowanie felg" no i już się w to nie wgłębiałem tylko napisałem od ilu zaczynają się ceny
Nie wziąłem pod uwagę reszty.

Pozdrowienia z pewnie jednak równie drogiej Warszawy

dzięki Bogdan.... byłem na ul. Twardej i gość powiedziął że wyjdzie mnie to 250-300 zł za komplet..... tylko najgorsze jest to, że najbliższy wolny termin ma za 2 tygodnie w czwartek...

a felunie już mam na esperaku i przyznaje, że wygląda na nich zupełnie inaczej niż na stalowych jest teraz ładniejszy niż nubira ale niestety jeszcze dziś muze założyć z powrotem zimówki..... bo jutro trzydniowy wyjazd.... przy okazji musiałem naprawić tylni prawy bęben.. rozsypał się w środku....... walczyłem znim do 14.00 dziś.... 59 zł na kmpl szczęk i 66 na zestaw naprawczy znów wywędrowały mi z portfela...... przy okazji zauważyłem też luz w prawym tylnim kole.. łożysko pewnie do wymiany
ehhh pocieszam się tylko... że znów zaoszczędze dzięki LPG 200-300 zł

pozdro

ja dzisiaj we wrocku prostowałem ... zrobił mi za 50 zł ... w 30 min.... na poczekaniu...

Cytat:
2005-05-19 18:33:12, Armani01 pisze:
ja dzisiaj we wrocku prostowałem ... zrobił mi za 50 zł ... w 30 min.... na poczekaniu...

ehhh to masz fajnie

ja musze czekać 2 tygodnie......... chyba.. że jeszcze zadzwonie do innego zakładu...... ale to dopiero w poniedziałek

Ja się podłącze pod temat i chciałbym się zapytać, czy ktoś się orientuje ile kosztowałybym piaskowanie 4 felg 14"

Cytat:
2005-05-19 19:07:00, Kolber7 pisze:
ehhh to masz fajnie ja musze czekać 2 tygodnie......... chyba.. że jeszcze zadzwonie do innego zakładu...... ale to dopiero w poniedziałek

Dopadnij Boku z forum Nubiry.. Ma namiary na tanie naprostowanie.
Młyńska chyba... Nawiasem mówiac jestem freelancer

pozdro

Cytat:
2005-05-19 22:34:02, funky pisze:
Dopadnij Boku z forum Nubiry.. Ma namiary na tanie naprostowanie. Młyńska chyba... Nawiasem mówiac jestem freelancer pozdro

dzięki

i szczególne pozdro dla kolegi