Środki nabłyszczające do tapicerki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Użyłem do tego środka o nazwie "plak" czytając zatrzeżenia dostrzegłem między innymi taką notkę "po wyczerpaniu pojemnik jak i produkt dostarczyć na składowisko materiałow niebezpiecznych". Zastanawiam się jak szkodliwe sąte środki teraz zważywsz,y że na auto wypsikałem 500ml opakowanie. Wygląda bajecznie, funkiel nówka ale czy nie będzie mi szkodzić podczas jazdy i nie pokielbasi mi tapicerki na dłuższą metę. Ktoś może wie cokolwiek na ten temat?

niebezpieczny=jakiekolwiek cjhemikalium. Po prostu musza tak napisac - bo w koncu spozycie grozi zatruciem, np. dostanei sie tego do rzeki mogloy zaszkodzic rybom i reszcie robactwa.
poza tym - w srodku jest gaz latwopalny, nawet po wypsikaniu preparatu.
Ja plaku uzywan od dawna, sporo go wchlonalem zapewne. I jakos nic mi sie nie dzieje... Mowia, ze jestem pieprzniety - ale taki bylem juz wczesniej, wiec to nie od plaku.
Niz z autem tez nie nie dzieje.

Heh Plak niebezpieczny ?? tez mi dobre ! Spokojnie bez obaw on nie powoduje zadnych szkód na tapicerce pojazdu itp. w koncu do tego jest . Ja tez używam plaka od dawna i jest dla mnie bardzo przydatny poniewaz mozna w sroku odpicowac tak bryke ze wyglada jak nowa . A zwlaszcza te nowe ktore teraz robią tnz. zapachowe
jak se kupisz o zapachu cytrynki to manianos
Pozdrawiam.

Na zlcie wsiadłem do Lady Zaxia i normlanie myślałem, ze on wszystko wysparował margaryną Wszystko tłuste takie i mozna sie slizgać.. nieeee to nie dla mnie. Ja wole dobrze umyc wodą bez detergentów.

Raz wyczyściłem czyms takim plastiki w srodku to normalnie nogi mi sie na pedałach slizagały.

Leszek - plak wcale nie tlusci - na tym polega roznica wobec tanszych preparatow. daje polysk, ale nie zostawia sladow. Ja stosuje go nawet pod maska, na te rozne plastiki i przewody... ladnie potem jest pod klapa

do opon zas polecam srodek do kokpitu (!) firmy motorynka - w carefourze raptem 2 zeta za big puszke. Do plastikow tez OK, ale ten trzeba wycierac po uzyciu.

Dokładnie, plak nie tłuści, plakopodobne dają taki efekt. Stosowanie plaków nie może zaszkodzić, nawet u mnie gdzie mam wymalowną całą deskę, plak nie pozostawia sladów, jednak 500 ml na całe auto to chyba ciut za dużo. A co zaszkodziło mojej desce? - Perfumy wylały się z zapachu i farba odeszła jak skorka z pomarańczy. Na nic zdały się podkłady, zmiękczacze i inne pierdoły do malowania plastiku.

Leszek miał takie wrażenie bo w swojej przeciera tylko szmatka.....ja używam tylko plaka....i psikam na co sie da

Cytat:
2005-05-16 21:07:28, zax pisze:
Leszek miał takie wrażenie bo w swojej przeciera tylko szmatka.....ja używam tylko plaka....i psikam na co sie da

na siebie tez?????

Cytat:
2005-05-16 22:25:24, adasco pisze:
na siebie tez?????

Tak ale tylko na włosy....pięknie sie błyszczą i układaja sie niezwykle łatwo...
niestety pomysł z psikaniem pod pachy nie był przemyślany

Skoro mówimy o tym co zawiera plak i dlaczego takie napisy sa na nim.To ja sie pytam co takiego zawiera coca cola ze rozpuszcza rdzę wiekszosc ja pije a nie trzeba tak magazynowac pustych opakowań.A co do plaka ja uzywam tylko z firmy K2 i swietnie nabłyszcza tą pseudo skórkę natomiast zapach szybko sie ulatnia

Cytat:
2005-05-16 22:33:52, zax pisze:
(...) niestety pomysł z psikaniem pod pachy nie był przemyślany

Coca cola zawiera kwas ortofosforowy czyli H3PO4

Qrczę, qrzy się w tym kraju tak, że aż strach... Po kilq dniach na tapicerce jest pełno qrzu. Dobrze jakby te środki oprócz zapachu były też antyelektrostatyczne.

hmmm niektore są....

Też używam "siuwaksów" do plastiku i opon.Nie trzeba oddawać samochodu do programu MTV Odpicuj Mi Brykę
Efekt jest gwarantowany ALE....z własnego doświadzcenia wiem, że powinno się spryskane plastiki przynajmniej raz na rok umyć ciepłą wodą z detergentem. Zobaczycie jaki rosół wam w wodzie wyjdzie

uzywam plaka od lat i dla mnie tez jest ok tyle ze nie jestem zwolennikiem psikania gdzie sie da

ej no pod paszki fajna sprawa błyszczy sie choc zwykły dezodorant dłuzej pachnie ale kto znajdzie meski dezodorant o zapachu zielonego jabłuszka,czeresni lub vanilli.Normalnie w naszym kraju jest to nie mozliwe a jak ładnie pachnie

Ja od jakiegoś czasu używam preparatu plastmala. Pięknie myje ale nie nabłyszcza. Przynajmniej deska sie tak w słońcu nie odbija.

Witam!!!

Jako,ze nie lubie, jak mi cos smierdzi w samochodzi wanilia,czy innym fresh-girl stosuje !!!UWAGA!!! Srodek do nablyszczania skor ze sklepu "LEADER PRICE". Kosztuje 6 zlotych! i swietnie daje rade, naprawde. Mozna go tez kupic w Geantach. Do skor tez sie nadaje. Jest w formie mleczka, nic nie tlusci, tapicerka i deska wyglada po nim jak nowiutka. Ma przyjemny, bardzo delikatny zapach, tak wiec dla "nosowcow" nadaje sie w sam raz.

-----------------
http://plepleple.pl