Bagażnik na rower? omega A

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Gzie najtaniej dostane jakis zwykly bagaznik na dwa rowery do omy sedana A? tzn.na gieldzie? czy w sklepie rowerowym?,czy w motoryzacyjnym?,i ile taki tani bagaznik moze kosztowac?

Nie wiem gdzie najtaniej, ale jak będziesz mógł wybrać to polecam bagażnik na hak. Ja mam taki na trzy rowerkii tez sedana. Zestaw sprawdza sie świetnie nawet przy prędkości 150km/h

witam. najlepeiej szukac na giełdzie używanego. Dlatego że za rosądne pieniądze mozna kupić markowy sprzet dobrej jakośći. W sklepie nowe zaczynaja się od 150zł, przynajmniej takie przyzwoite, bo zwykłe mozna kupic już za 40 zł, a potem tylko patrzeć w którym momencie rower spadnie. Nie wiem jaki masz rower ale jak wyższa pólka rama alu lub carbon, tytan itp, to szukaj takiego bagażnika który łapie rower za przednie widełki (koło przednie wypiete), oraz za tylnie koło. W ten sposób uchronisz rame przed zmiażdzeniem w uchwycie (widziałem juz kilka takich, rama za np 2000tyś zł poszła do ksoza przez brak wyobraźni). I jeszcze jedno jeśli chodzi o areodynamike to mniejsze opory ma bagażnik na dachu niz z tyłu auta. Radze nie jechac zbyt szybko bo przy 140km/h zużycie paliwa jest o ok 80% większe (dane z jakieś gazety co kiedyś testowała bagażniki)

dzieki ,sprawdze moze jeszcze na allegro.

a czy ktoś próbował wieżć cztery rowery na dachu carawanem? Zmieszczą się wogóle?

Kupilem polski wyrob na tylna klape zobaczymy jak sie bedzie sprawowal.Na dach niechcialem bo jak zmienie na ome B to niewiem czy na kombi czy sedana .Chwilowo moze mi wystarczy.

Cytat:
2005-05-14 01:43:14, rafal71 pisze:
Kupilem polski wyrob na tylna klape zobaczymy jak sie bedzie sprawowal.Na dach niechcialem bo jak zmienie na ome B to niewiem czy na kombi czy sedana .Chwilowo moze mi wystarczy.

Możesz zdradzić ile dałeś, na ile rowerów i gdzie kupiłeś. Szukam czegoś takiego.

Na allegro na 3 rowery 175zl nowy,jak sie upchnie to 4 wejda.Tytuł strony