MotoNews.pl

Omega A: co to jest na dźwigni kierunkowskazów?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jestem zupełnym lamerem jeśli chodzi o omegę A z 1992. Nabyłem takie cudo niedawno i nie mam instrukcji obsługi.

Ale wracając do pytania: na końcu dźwigni kierunkowskazów mam 2 małe przełączniki. Zupełnie nie mam pojęcia jaką pełnią funkcję.

I jeszcze trzy pytanka pomocnicze:
1. Jak włącza się podgrzewanie lusterek zewnętrznych (elektrycznie regulowanych)?
2. Czy pasek przyklejony do przedniej szyby to antena czy też podgrzewanie szyby?
3. Mój samochód ma automatycznią skrzynię biegów. Co może być nie tak z układem ruszania zimowego (z 3. biegu)? Wyłącznik tej funkcji znajdujący się koło dźwigni ręcznego ciągle jest podświetlony, ale lampka włączania nie zapala się. To jakiś skomplikowany układ? Da się to jakoś naprawić?

Zadowolony użytkownik Omegi A.

Te takie przelaczniczki to zapewne nic innego jak tempomat jak sie myle poprawcie
Lusterka grzeja jak wlaczysz ogrzewanie tylniej szyby pali sie taka zielona kontrolka na sterowaniu lusterek
Tak to antena podgrzewania nie bylo a dla wiadomosci podgrzewana czolowka ma prawie niewidoczne druciki w szybie duzo tego maja fordy
Ten wlacznik jest zawsze podswietlony a w momencie zalaczenia programu zapala sie taka kontrolka (sniezka) Nie ten wlacznik jest bajecznie prosty dziecko by go nie popsulo P.S to jest wlacznik monostabilny czyli daje tylko sygnal a nie zamyka obwod

Garaż na stronie Bestiales - tam jest do ściągnięcia instrukcja. A na kierunkowskazie powinien byc tempomat.

Dziękuję.