MotoNews.pl

Obrotomierz do 220D W123 ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chciałbym założyć sobie do Beczki 220D obrotomierz. Czy ktoś wie jak to zrobić ?? Pod co się podpiąć ??

Z góry dziękuję za dialog

musisz kupic obrotomierz do diesla, chociaz od benzyny 4garowej też będzie pasować - jednak skala nei ta - będzie dział poprawnie jednak musisz sie liczyć z tym że przy max obrotach wskazowka nie będzie fizycznie wychylac sie do max położenia. Jednak pod względem odczytu będzie jak najbardziej OK

Z obrotkiem możesz sie wpiac w alternator ( i tak miały oryginalnie diesle )

No musze gdzieś dostać obrotomierz do diesla do ilu on obr. jest ?? 4 tyś ??

Cytat:
2005-06-14 16:58:46, Norbi69 pisze:
No musze gdzieś dostać obrotomierz do diesla do ilu on obr. jest ??

ale wiesz że to niesawicie trudna sprawa.. do 4garowej benzyny jest to nielada wyczyn, a ceny na allegro dochodzą do 300zł za zegary. do Diesla proporcjolanie trudniej

eee tam bez obrotka da sie zyc, szczegolnie w samochodach o malej mocy. ja jezdze bez i daje rade norbi nie pamietasz jak na nauce jazdy uczyli kiedy zmieniac biegi?

Cytat:
2005-06-14 18:19:58, Focus pisze:
nie pamietasz jak na nauce jazdy uczyli kiedy zmieniac biegi?

nie

to dla przypomnienia do 20km/h jedynka, do 40km/h 2, do 60 km/h 3, do 80km/h 4 i powyzej 5 Juz wszystko wiesz? A tak na marginesie, to kto ci dal prawko jak wiesz takich rzeczy

Cytat:
2005-06-14 19:04:35, Focus pisze:
to dla przypomnienia do 20km/h jedynka, do 40km/h 2, do 60 km/h 3, do 80km/h 4 i powyzej 5 Juz wszystko wiesz? A tak na marginesie, to kto ci dal prawko jak wiesz takich rzeczy

Hehehhe... tylko że ja mam 4 biegową skrzynie

Prawko sam wydrukowałem

hehe :
I do 40
II do 80
III do 120 ( albo 130 niepamiętam)
potem IV

ogólnie jazda na jednym ( II ) biegu po mieście jest całkiem przyjemna . Z I nei ma co ruszać bo moment sie "kończy", na III momentalnie mam 80 na liczniku.... a na II spokojnie od 0 do 70. Jak ma dłużej jechać ( tzn nie ma zaraz następnych świateł ) to III , a między III a IV przy 80 juz roznicy nei ma... więc do wyboru do koloru

czyli wg wzoru ktorego mnie wyedukowano na kursie, mozesz jezdzic max 80 bo ci brakuje potem 5 biegu