MotoNews.pl

Wozi samochod

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Powyzej 140km/h strasznie wozi mi samochod czym o moze byc spowodowane
P.S. Odczego moga niechciec spadac obroty przy zatrzymaniu sie na swiatlach obroty stoja na 1500ob/min jak porusze pedalem gazu to spadaja

Wg mnie to na wożonko moga mieć wpływ końcówki drążków kierowniczych a co do obrotów to silniczek krokowy(tak na 90%)

Ewentualnie obok krokowca może być też linka od gazu mało kto na to zwraca uwagę, a może się lekko przycinać

tez mi sie tak wydaje ze to linka bo niedawno podkrecalem ja i od tego momentu zaczely sie problemy z obrotami, niepisalem tego aby nie sugerowac odpowiedzi A co do wozenia to moga miec wplyw jeszcze amorki prawda ?? jak je mozna sprawdzic??

Mi ostatnio pan na przeglądzie powiedział że od wybitych tulei wachacza moze wozić.

zawieszenie mam cale zrobione oprocz amorkow tylko jak je sprawdzic??

widzę, że masz z tyłu spoiler. Może się troszkę przekrzywił i przy tak zawrotnej prędkości zaczyna ci samochód podnosić

Cytat:
2005-05-16 17:08:39, ZEUS666 pisze:
zawieszenie mam cale zrobione oprocz amorkow tylko jak je sprawdzic??

Pojedz na sciezka diagnostyczna w jakims warsztacie, ktory robi przeglady rejestracyjne. Powiedz, ze chcesz sprawdzic zawieszenie bo w cos przygrzales i nie wiesz co uszkodziles, a chcesz jak najszybciej naprawic (to tak, zeby w wypadku jakichs niesprawnosci nie chcieli Ci odbierac dowodu rejestracyjnego). Kiedys to cwiczylem. Nie pamietam na ile mnie skasowali, ale milo bylo popatrzec na zaskoczone buzki mechanikow, ktorym ktos sam pcha sie na stanowisko mimo, z nie musi

Cytat:
2005-05-16 14:18:23, misiolino pisze:
Ewentualnie obok krokowca może być też linka od gazu mało kto na to zwraca uwagę, a może się lekko przycinać

mi taki zabiegl pomogl ... jak juz pisalem w jakims poscie ... przez minutke gaz do dechy i do gory i do dechy ... pomoglo..

Cytat:
2005-05-16 18:18:24, dyras pisze:
mi taki zabiegl pomogl ... jak juz pisalem w jakims poscie ... przez minutke gaz do dechy i do gory i do dechy ... pomoglo..

A nie lepiej nasmarować, ew. zobaczyć czy nie załamana?

Okazalo sie ze linka potrzebowala troche dx80 ale z zawiasem nadal problem

Smarować to polacełbym raczej Liqui Molly z grafitem, a nie preparatami do rowerów.

A zawieszenie to prawie na pewno tuleje.