światła stopu nie działają!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam mały problem. Pomykałem sobie dziś ze szkoły a tu gość mnie wyprzedza i pokazuje że nie mam świateł stopu, wszystkie inne działają, Zarówki są dobre, czujnik pod pedałem też dobry...bezpieczniki dobre tylko nie chce swiecić...co jest...dodam że kilka dni temu zmieniałem oświetlenie w zegarach...pomóżcie jutro jade na mój perwszy zlot do Zamościa a tu takie jaja. mam alternatywe na jutro. Jak będe chamował to zaświece światła i będzie z tyłu efekt ćhamólców...

bezpiecznik pewnie sprawdziłeś??

sprawdziłem, niestety to nie on

Niop to automacik dał duu..y lub zarówki szlak trafił

sprawdz dobrze bezpiecznik, przelacznik i żarowki .... nic innego w obwodzie nie ma.. (chyba, ze przewod gdzies padl)

jutro będe grzebał na spokojnie.dzieki wszystkim za pomoc

U mnie to był czujnik przy pedale. Sprawdź go dokładnie, bo może się okazać że działa jak go mierzysz, ale już po zamontowaniu nie - bo rusza się w innym zakresie, w którym nie kontaktuje... To bardzo chimeryczne ustrojstwo.
Najlepiej pożycz od kogos na chwilę i sprawdź - montaż zajmuje jakieś 20 sekund.

wszystko było dobrze, nawet czujnik. Problemem był podczepione światełko,jak naciskałem to w aucie sie zaświecało, ale w styczniu obciołem kabel ze światełkiem i jeździłem dalej do dziś a teraz sie okazuje że dwakabelki trzeba było połączyć. I tu nasówa sie problem... czy jeździłem bez świateł od stycznia( bo jakoś nie zwróciłem uwagi) czy coś innego nawaliło. Swieci i to jest ważne.Dzięki