MotoNews.pl

Transport "przekroju" Kraków-Warszawa !

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chodzi oczywiście o transport silnika, a dokładnie świeżo nabytego przekroju
A może ktoś zna jakąś firmę, która wysyła samochody z Kraka do Wawy w różnych sprawach i ktoś mógłby ten silnik zawinąć.
Dobrze by było, gdyby jak najszybciej i jak najtaniej znalazł się w miejscu docelowym
Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: Wujek-Kajtek dnia 2005-05-12 17:42:26 ]

To ile jest tematów o jednym przekroju

Cytat:
2005-05-12 18:57:58, Race_D pisze:
To ile jest tematów o jednym przekroju

Tamten byl o zakupie a ten o transporcie

DWA
A zrobiłem oddzielny, bo niekoniecznie wszyscy zaglądają do tematu dla krakowa
A tutaj może looknąć ktoś z Wawy, bo czasem ludziska jeżdżą do Kraka w jakiejś sprawie i przy okazji mogliby zabrać
Czy rozwiałem Twoje wątpliwości drogi Rejsie???

Cytat:
2005-05-12 19:02:08, road_runner pisze:
Tamten byl o zakupie a ten o transporcie

trzeci zrobimy o oglądaniu

Cytat:
2005-05-12 19:02:57, Wujek-Kajtek pisze:
(...) niekoniecznie wszyscy zaglądają do tematu dla krakowa A tutaj może looknąć ktoś z Wawy, bo czasem ludziska jeżdżą do Kraka w jakiejś sprawie i przy okazji mogliby zabrać Czy rozwiałem Twoje wątpliwości drogi Rejsie???

Tera juz nic nie qmam, czyli chyba jest OK

Jak nikt sie nie znajdzie to ja w czerwcu jade po silnik do legionowa z przyczepką, mogę go przewieść na trasie sandomierz warszawa w dowolne miejsce pozostaje tylko kwestia transportu do sandomierza.

Ja wstępnie się zaofiarowałem tu.

Prosiłbym tylko o podanie orientacyjnych wymiarów i ciężaru tego ustrojstwa

Ciężar, to trochę ponad setkę, a wymiary...hmm....no silnik kanta ze skrzynią
Pooozdro

Cytat:
2005-05-12 19:43:48, Wujek-Kajtek pisze:
Ciężar, to trochę ponad setkę, a wymiary...hmm....no silnik kanta ze skrzynią Pooozdro

Nie no - jasne że to po prostu silnik ze skrzynią. Ale jeśli mam to wieźć Kratexem to mam max 1,70 m długości bagażnika - no, z 1,90 jak włożę po skosie...

mozliwy jest tez transport z krakowa do lodzi, a z lodzi ja moge zalatwic transport.

To ma długość troszkę ponad metr.
Liczmy już grubo 150 cm.
Do cieniasa wszedł po skosie bez najmniejszego problemu
Zresztą można ewentualnie odkręcić skrzynię na czas transportu i już będzie malutki
Pagan: no też jakaś opcja
Pzdr

ja mogę zawieźć silnik do Wawki jak będę wracał z KrAKa do Bydzi, koszt to tylko opłacenie OC przyczepy (nie mam zielonego pojęcia ile to) i parę złotych na LPG (tylko nadliczbowe kilometry)

No oc na rok kosztuje 50 zeta...
Nie wiem czy można jakoś czasowo
A kiedy będziesz pomykał do Bydzi???
PZDR

Cytat:
2005-05-12 22:13:11, Wujek-Kajtek pisze:
No oc na rok kosztuje 50 zeta... Nie wiem czy można jakoś czasowo A kiedy będziesz pomykał do Bydzi??? PZDR

PZU [Warszawa] na rok przyczepka do 400kg - 23zł

a po spocie w KrAKu

Hehe oki
Mam nadzieję, że do tego czasu będziemy mieli już przygotowaną część transportu do WWA
Kombinacjonujemy twardo z częściami
Mamy już tarcze ham, końcówki drążków, sworznie, podpore kolumny, 2 fele, chłodnicę i jeszcze jakieś tam drobiazgi
Więc na pewno będziesz miał co przewozić
Pzdr

Dobra - w czwartek i piątek 19-20.V bede na szkoleniu w Katowicach. Jadę fordem transitem. Jeśli da radę podrzucić mi cały majdan do Katowic bez problemu go zabiorę.

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Jak jest z zakladaniem haka? Czy jak zaloze hak to tylko zglaszam zeby go wbili w dowod, czy musze jakies badanie przejsc? Bo mam hak w niebieskim, a jakbym mial w Duemilli i wybieral sie do Norblina to moge wziac przyczepke taty i bez problemu wtedy przewioze wszystko.

Cytat:
2005-05-12 19:43:48, Wujek-Kajtek pisze:
Ciężar, to trochę ponad setkę (...)

Z tego co pamiętam to masa silnika suchego, bez sprzęgła to 112kg, ze sprzęgłem 117, ze skrzynią i rozrusznikiem 152. Ale oczywiście moge sie mylić .