Zaparowane lampy.Problem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak zdjąć przednie reflektoru w e36.Po ostatnich deszczach strasznie zaparowały.Odkręciłem od góry takie dwie śróbki i nieco zaczeły się ruszać,ale nie mogę ich wyjąć żeby się dostać do tych
dolnych blaszek żeby odpiąć szkło reflektora.Proszę o podpowiedz.

Bo reflektor ma na dole jeszcze 2 śruby, ale przecież je widać. Jedna jest pod kierunkiem, a druga będzie widoczna po zdjęciu tej plastikowej osłony atrapy chłodnicy (tam gdzie jest zatrzask zamka maski). Ale musisz najpierw wyjąć migacz, odkręcić śruby i lampa wychodzi, trzeba troche pokoąbinować ale da się wyjąć bez zdejmowania atrapy przedniej.
Ale po co chcesz zdejmować szkło??? Wystarczy zdjąć te plastikowe dekielki zasłaniające żarówki i lampy nie będą parować.

[ wiadomość edytowana przez: daz dnia 2005-05-07 22:30:51 ]

Cytat:
2005-05-07 19:21:54, yessong pisze:
Jak zdjąć przednie reflektoru w e36.Po ostatnich deszczach strasznie zaparowały.Odkręciłem od góry takie dwie śróbki i nieco zaczeły się ruszać,ale nie mogę ich wyjąć żeby się dostać do tych dolnych blaszek żeby odpiąć szkło reflektora.Proszę o podpowiedz.

Zdejmij lub poluznij dekielki te od wymiany zarówek Same odparują

ja w moim E-46 mam podobny problem z jedną lampą - niby cała nigdy nie uderzona a paruje jak jest deszcz, co z ty robić znacie jakieś sposoby uszczelnienia lamp? do serwisuie z tym jechać? to każą nową wstawiać

Witam
Cytat:
Wystarczy zdjąć te plastikowe dekielki zasłaniające żarówki i lampy nie będą parować.

No tak można zdjąć i wtedy wyparuje nagromadzona woda w środku ale to nie sposób bo wtedy do środka sie dostaje syf a jeśli dostaje ci sie woda do środka to znaczy że masz coś gdzieś nieszczelne. Jeśli chodzi o szkła to nie w każdym reflektorze da sie je zdjąć (jest wklejone) ale jeśli u ciebie dostaje sie woda to najwidoczniej masz gdzieś tam nieszczelność. Masz tu opis jak odkrecić cały reflektor TU
Pozdr

Hm.. czyli pozniej zostaje oklejenie sylikonem..

nie fajnie.

nie trzeba silikonem Olu wystarczy zalać klejem nieszczelność jeśli oczywiscie ją widać. A tak poza tematem to zamieść w profilu swoją fotke panna na forum samochodowym to rzadkość.
Pozdr

O przepraszam przeoczyłem wątek wieku tam jest fotka już zaspokoiłem swoją ciekawość heh