Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
twr22 Zielona Góra | 2005-05-25 14:00:14 Witam.
A wiec sytuacja wygląda tak. Mam ponego z 1991r. i pierwszy raz mnie zawiódł. Jak jechałem kilka miesięcy temu po wertepach to nagle przy utrzymywaniu stałej prędkości zaczął mi przerywać. Oddałem go do serwisu gdzieś miesiąc później bo już całkiem nie chciał odpalić. W serwisie stwierdzili że olej zalewa świece i trzeba wymienić pierścienie uszczelniacze i takie inne. Ok., zrobili to wszystko. Wyjechałem z serwisu i dalej to samo przerywa przy stałych obrotach podczas jazdy. Bez problemu przyspiesza, zwalnia. W serwisie powiedzieli że to wina silniczka krokowego od wolnych obrotów, jak go wymienili to dalej to samo. Na koniec doradzili mi żebym wymienił silnik, co w tym momencie jest wielką bzdura. Proszę spróbujcie podać ewentualne przyczyny co mogło się stać bo na serwis już nie mam co liczyć. Może ktoś z forum miał podobną sytuacje. twr22@poczta.onet.pl |
![]() arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2005-05-25 15:02:56 primo - zmień serwis,
secundo - sprawdzanie wszystkiego odpowiedzialnego za zapłon, zasilanie....konektory przy czujnikach itd |