Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kesser HF MEMBER Lantra Szczecin | 2007-09-08 20:34:53 Witam
Czy wymiana przewodów zapłonowych w lantrze 99 rok 1,6 wymaga jakiejś tajemnej wiedzy? Na co zwrócić uwagę ewentualnie jakaś instrukcja ![]() |
![]() Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2007-09-08 21:00:03 TAK !!! Zarżni owcę, wątrobę i serce machnij przez lewe ramię za plecy, następnie spluń 36 razy przez prawe ramię (też za plecy) ![]() ![]() ![]() przepraszam za ironię i żart, ale wystarczy je wymienić żeby były wymienione ... ![]() Nie odbierz mnie źle (to tylko żart) ale wystarczy je tylko zamienić i wszystko jest OK, jednak przed wymianą zalecam zrobienie pomiarów w warsztacie elektromechaniki samochodowej, na podstawie wyników będzie można stwierdzić sprawność przewodów i wtedy ocenić czy są do wymiany, czy też nie. Sorry, ale teraz w tv leci kabaret jakoś tak mnie naszło, bez obrazy .. ![]() Po prosty mam dziś swobodne poczucie humoru ![]() Niech fachowiec sprawdzi miernikiem przewody i powie, czy je wymieniać, czy też nie. |
![]() Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2007-09-08 21:31:37
Dokładnie ten pomiar miałem na myśli ![]() ![]() ![]() |
kesser HF MEMBER Lantra Szczecin | 2007-09-08 21:39:56 Cieszę się że humor dopisuje. Ja jednak nie potrzebuję sprawdzać starych po prostu zamówiłem kabelki NGK i chcę je dać w miejsce starych. Nigdy tego nie robiłem dlatego pytam co i jak. |
![]() Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2007-09-08 21:56:48 Hmmm, jest to prosta czynność, segreguj nowe przewody według długości starych i kolejno wymieniaj nasuwając na wypustkę aparatu zapłonowego i na świecę. Po prostu, żeby uniknąć pomyłek, jeden przewód wypinasz i na jego miejsce wpinasz nowy. i tak cztery razy ![]() |
Jarek_2 HF MEMBER UE | 2007-09-08 22:13:28
sorry za OT ale Bolls ubawił mnie swoją wypowiedzią tak, że przypomniała mi się scena z Konopielki jak Kuśtyk odczynia źrebaczka ![]() humor dopisuje, tu na miejscu dobre wino do kolacji podali ![]() |