MotoNews.pl

Biale spaliny??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
nie wiem czy sie juz przejmowac czy to normalne zjawisko .. otoz spaliny ktore moj poldek wyplowa z rury wydechowej sa biale .. ? poprostu dymi sobie na bialo ...dlaczego tak sie dzieje?

Ekologiczny - para wodna

A tak serio to nie wiem, spac nie moge to pierdoly pisze

Cytat:
2005-09-30 00:14:52, Julo_ pisze:
Ekologiczny - para wodna A tak serio to nie wiem, spac nie moge to pierdoly pisze

heh spox.. tylko nie wiem czy to normalny obiaw czy cos go boli

dymi przez cały czas na biało ? Czy dymi z rana jak go odpalisz i jest zimny, a jak się rozgrzeje przestaje dymić ?

Cytat:
2005-09-30 00:19:41, Janek_125p pisze:
dymi przez cały czas na biało ? Czy dymi z rana jak go odpalisz i jest zimny, a jak się rozgrzeje przestaje dymić ?

dymi caly czas sobie na bialo.. po przejechaniu 30 km na trasie ze srednia predkoscia 100-90 km/h zatrzymalem sie i dymil na bialo..

Czyżby uszczelka spod głowicy????

-----------------
Były
Łada 2105 r.1983
Łada 2101 r.1986
Łada Samara 2109 r.1990
Jest
Wrak Łada 2105 r. 1986

Cytat:
2005-09-30 00:38:09, andrzej_krakow pisze:
Czyżby uszczelka spod głowicy????

a jakie sa inne objawy wydmuchanej uszczelki?? nie slysze zadnego swistu nigdzie olej nie leci??

Np. ubywanie cieczy chłodzącej i mocne dymienie na biało

-----------------
Były
Łada 2105 r.1983
Łada 2101 r.1986
Łada Samara 2109 r.1990
Jest
Wrak Łada 2105 r. 1986

Cytat:
2005-09-30 00:41:47, skrap pisze:
a jakie sa inne objawy wydmuchanej uszczelki?? nie slysze zadnego swistu nigdzie olej nie leci??

Odkręć korek wlewu oleju i zobacz czy pod nim masz tzw majonez... jeśli tak, to duże prawdopodobieństwo ze poszła Ci uszczelka pod głowicą, pozdroo

Cytat:
A tak serio to nie wiem, spac nie moge to pierdoly pisze

taki młody i już na bezsenność cierpi, wstyd

Cytat:
Odkręć korek wlewu oleju i zobacz czy pod nim masz tzw majonez... jeśli tak, to duże prawdopodobieństwo ze poszła Ci uszczelka pod głowicą, pozdroo

nawet jeśli jest majonez na korku, to to nie powód jeszcze żeby ściągać głowice

Cytat:
2005-09-30 07:04:11, Chrostek pisze:
nawet jeśli jest majonez na korku, to to nie powód jeszcze żeby ściągać głowice

Dokładnie tym bardziej teraz w okresie jesiennym, najlepszą miarą kondycji silnika jest sprawdzenie jego sprężania,
jeżeli rano dymi na biało to jest to jak najbardziej prawidłowy objaw tak samo jak jazda na LPG w (uwaga napiszę trudne słowo ) dżdżyste dni

ja tak miałem w MB 190E. Dymił na biało i okazało sie ze poszła uszczelka pod głowica i chłodziwo lało sie w cylindry , spalało i powstawał biały dym, Na 100% masz uszczelke wywaloną..,
pozdro

Cytat:
2005-09-30 12:57:03, berek33 pisze:
ja tak miałem w MB 190E. Dymił na biało i okazało sie ze poszła uszczelka pod głowica i chłodziwo lało sie w cylindry , spalało i powstawał biały dym, Na 100% masz uszczelke wywaloną.., pozdro

Sek w tym, ze w autach made by FSO takie przypadki ze na 100% cos jest, to zwykle cos innego

w dżdżyste dni tez mi dymi na bialo malo tego pluje wodą i to mocno,a wody w zbiorniku wyrownawczym nie ubywa. O co chodzi z ta kondycja silnika jak dymi parą ,przez taki dym to raz na rok wydech musze wymieniac rdzewieje od srodka .

Cytat:
2005-10-01 20:44:07, Atek pisze:
w dżdżyste dni tez mi dymi na bialo malo tego pluje wodą i to mocno,a wody w zbiorniku wyrownawczym nie ubywa. O co chodzi z ta kondycja silnika jak dymi parą ,przez taki dym to raz na rok wydech musze wymieniac rdzewieje od srodka .

to jak dymi z rur zależy od wilgotności powietrza i od temperatury lub od obu rzeczy razem, (troche fizyki ze szkoły podstawowej) nie chce mi sie tu opisywać problemu bo można wziąć książkę i przeczytać

tak tyle ze moj znacznie bardziej niz inne ,a z wydechu to rdza plynie

Cytat:
2005-10-01 22:03:13, Atek pisze:
tak tyle ze moj znacznie bardziej niz inne ,a z wydechu to rdza plynie

masz instalacje gazową?

Cytat:
2005-10-01 22:09:23, LifeGuard pisze:
masz instalacje gazową?

mam

ja tez mam . a jak powinno wygladac wnetrze wydechu? u mnie tylko czysta pomaranczowa rdza zero okopcen i czegos jak w wydechu np trabanta .

witam Ostrow wlkp

Cytat:
2005-10-01 22:45:12, Atek pisze:
ja tez mam . a jak powinno wygladac wnetrze wydechu? u mnie tylko czysta pomaranczowa rdza zero okopcen i czegos jak w wydechu np trabanta . witam Ostrow wlkp

elo... widze ze ludzie z ostr tez tu sa moze sie spotkamy