| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2005-05-19 23:02:04 A ja tak sobie tylko myśle - chcesz zbudować jakiś układ elektroniczny, a nie masz prostego miernika elektrycznego . Ale ja się nie znam |
cypherius F&F Sympatyk czarny/niebieski Płock/Słupno | 2005-05-19 23:19:46 yyy napiecie masz te same. wiec nawet o tym nie mysl w ten sposob shiftlight sie zaswieca przy okreslonych obrotach ale to nie takie proste jak Ci sie wydaje. |
RUFF 126p i.e Poznań | 2005-05-20 00:01:51 Dokladnie nie tedy droga, ta dioda ci nie mignie od samej cewki jak byś miał obrote jakąś to możesz poprzez nią podłaczyć sie do diody, ale ja sie nieznam na elektronice jednak napewno jest to wykonalne przy pomocy oborty.
|
filipmec Fiat126p, Golf Cabri ... Bielkowko | 2005-05-20 23:07:59 musi to byc zrobione w ten sposob zeby przy okreslonej czestotliwosci jakis przekaznik dawal napiecie do diody i w ten sposob zapalal ja. Czestotliwosc wlaczania diody musi byc regulowana jakims potencjometrem. Napiecie na cawce jest takie same nie zaleznie od predkosci obrotowej zmienia sie czestotliwosc impulsow, na tej podstawie zapalac sie musi shiftlight. Na elektryce nie bardzo sie znam ale wydaje mi sie ze co nieco wiem.
Pozdrooo |
zoom zoom zoom | 2005-05-20 23:27:20 A moze na wewnetrznej czesci wskazowki umiescilby kawalątek magnesu.. a pod tarcza w okreslonym miejscu kontaktron (cos co przewodzi jak jest pod wplywem pola magnet.) ? |
filipmec Fiat126p, Golf Cabri ... Bielkowko | 2005-05-20 23:36:15 uklad elektromagnetyczny obrotka starego typu jest za bardzo czuly na takie patenty i obrotomierz zaczolby wariowac!!! |
Lapek_Gdansk F&F Sympatyk Prawie jak EVO 126p Warszawa / Gdańsk | 2005-05-20 23:43:49 Metoda druciarska, najlatwiejsza i chyba powinna byc skuteczna
Poza normalnym obrotkiem, gdzies, np w bagazniku czy gdziekolwiek, wsadzamy drugi najtanszy obrotek, np ze 125p, na allegro chodza po 20 PLN, ew. za podobna kwote wyjmujemy polonezowski z jakiegos szrotu
Podlaczamy go normalnie do wskazowki dolutowujemy blaszke, na zewnatrz tarczy (ktora w sumie mozemy wywalic dolutowujemy druga blaszke
Obrotek jak sie bedzie wychylac o od pewnych wartosci blaszki sie beda stykac - tak samo jak w czujce paliwa w baku, jak sie styka rezerwa
Jak sie nie trudno domyslec przez wspomniane wyzej blaszki plynie sobie prad do shiftlight'a ))
I mamy go zrobionego na zasadize czytej elektryki
Ale to druciarstwo;p Lapek |
zoom zoom zoom | 2005-05-21 01:53:30 Kolego czytaj uwaznie co inni pisza!
Wiec cos sie uparl na to napiecie?! Jak juz ktos pisal zmienia sie tylko czestotliwosc dlatego z tym musisz cos pokombinowac.
Chyba cos w tym musi byc. Pozdrawiam. |
cypherius F&F Sympatyk czarny/niebieski Płock/Słupno | 2005-05-22 19:17:01 nie mow ze uczysz sie elektroniki - moj wykladowca by sie zalamal, przeczytaj rodzial o diodach zenera to zrozumiesz do czego one sluza - DO STABIZACJI w stabilizatorach np. Ty myslisz o zaworze elektrycznym, a to juz zupelnie inna para kaloszy.
Kup miernik na allegro za kilkanascie zeta, przyda Ci sie bardzo. i naprawde obrotomierz nie jest robiony na zasadzie woltomierza, tylko licznika impulsow. |