MotoNews.pl

Sprzedaz samochodu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Co musi zrobic byly wlasciciel samochodu , po jego sprzedazy ? co w urzendach ? co i gdzie.
pewnie temat byl juz walkowany, ale wyszukiwarka jakos mi nic nie wyswietlila .
Pozdrawiam

sorry za brak polski ch liter - mam jakas dziwna przegladarke w linuksie.

[ wiadomość edytowana przez: ciupu dnia 2005-05-09 12:24:01 ]

najpewniejszych i konkretnych informacji uzyskasz w urzedzie

idziesz do urzedu z umową kupma sprzedazy i wyrejestrowujesz samochod. Daj jakies 2 tygodnie na zalatwienie spraw kupującemu

Pozdrawiam

nie musisz mozesz isc nastepnego dnia, kupujacy ma 30 dni na przerejestrowanie tak jak ty masz 30 na wyrejestrowanie, potem jeszcze idziesz do PZU i wymiawiasz umowe ubezpieczenia no i to juz koniec

a co bedzie jak sie kupi auto i sie go nie przerejstruje w czasie 30 dni, miałem problemy ze zdrowiem i mineły juz 2 miesiace. pewnie jakies odsetki??

ja juz mam ktores autko z koleji i nidgy nie mialem problemu w urzedzie komunikacji !!!! nawet po 4 miesiacach !!! tylko zebys mial umowe w Urzedzie Skarbowym podbita

witam, odswierzam bo mam pytanie, sprzedaje malucha na czesci i blok idzie osobno i buda idzie osobno, co musze dać kupującym?
Rozumiem temu co bierze bude daje DR a temu co blok świstek z wydziału komunikacji czy jak? na blok spisuje jakas umowe? Na bude zwykla umowa kupna sprzedazy tak? Czy powinny byc jakies aneksy ze bez silnika itp?
Pozniej ide normalnie do urzedu z umowa kupna sprzedazy i wyrejestrwuje dziada tak?