Awaria przycisków?? Pomóżcie!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Przedwczoraj moja klima przestała działać. Co ciekawe, kontrolka normalnie się "zaświeca" ale nic nie rusza(sprężarka, wentylator na "chłodnicy"). Najciekawsze, że dokładnie tak samo stało się w tym samym momencie z klapką zamykającą obieg powietrza (też świeci, a ani drgnie). Czy jest możliwe, by gdzieś rozłączyła się kostka? Jak to sprawdzić (gdzie szukać napięcia, żeby nie rozbierać połowy samochodu)?? Czy może to coś poważniejszego?

klimę możesz sprawdzić spinając ją na krótko.Będziesz wiedział czy układ jest sprawny elektrycznie. Trzeba zrobić zworkę i spiąć kostkę na czujniku niskiego ciśnienia.Jeżeli zadziała,to sprawdź czy osuszacz robi się zimny.Jeżeli nie to klima jest pusta.

Czy kontrolka się zapali, kiedy klima jest pusta? Dzięki za wskazówkę.

wydaje mi sie, ze tak. ale nie zapalaj klimy, nie wiem jak w espero, ale cytuje z pl.misc.samochody...

Cytat:
Do czasu naprawy proponuje nie korzystac z klimy - nie ma czynnika, nie ma rowniez smarowania ukladu, ktory jest smarowany na zasadzie 2-u suwu, olej miesza sie z czynnikiem chlodzacym i smaruje uklad.

Lampka od klimy sie zapali, nawet jesli ona nie chodzi! pewnie skraplacz Ci poszedł, i cisnienie spadło, a klima sie nie właczy jesli cisnienie spadnie w układzie.. koszt całosci z wymiana ok 600-700zł..

A czy klapka może mieć też z tym coś wspólnego?? To podejrzane, że padła w tym samym momencie. Czy jest jakaś kostka, z której mogły wypaść (poluzować się) oba kabelki

[ wiadomość edytowana przez: Andrzejjs dnia 2005-05-26 13:22:58 ]