Visko pytanie.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Na ciepłym silniku słychać strzelanie,jakby takie stukanie.
Słyszałem że może to być wisko,czy jakieś łożysko na nim.Czy to łożysko się wymienia?Czy wymienia się całe wisko?Temperatura
jest cały czas na srodku.Pozdrawiam.e36 318i

W Visko jest łożysko igiełkowe, pewnie to słyszysz. Jak temp. jest ok to nie bierz do głowy. Trzeba wymienić cały element.

Dzięki za podpowiedz.Pozdrawiam.

Cytat:
2005-05-27 09:14:42, yessong pisze:
Na ciepłym silniku słychać strzelanie,jakby takie stukanie. Słyszałem że może to być wisko,czy jakieś łożysko na nim.Czy to łożysko się wymienia?Czy wymienia się całe wisko?Temperatura jest cały czas na srodku.Pozdrawiam.e36 318i

Kolego zdejmij pasek z pompy wodnej i zobacz czy luzu nie ma na pompie wodnej ,i odrazu sprawdz czy tez nie luzu na Visko ,ale to nie visko jest .

Cytat:
Kolego zdejmij pasek z pompy wodnej i zobacz czy luzu nie ma na pompie wodnej ,i odrazu sprawdz czy tez nie luzu na Visko ,ale to nie visko jest .

szczerze to nie słyszałem jeszcze o tym by luz na pompie wodnej mógł powodować "strzelanie", czy przypadkiem nie byłoby też tego słychać na zimnym silniku???? A co do łożyska w Visko to u siebie kiedyś tak miałem.

w bmw , w 3 bo nie wiem czy w innych też, w modelach które nie maja klimy tylko zwykły nawiew, jak silnik się rozgrzeje to może być słycha czasem takie jak by pykanie, dość równomierne, ale jest to normalne. Nie powiem co dokładnie wydaje ten odgłos ale jest to związane własnie z ogrzewaniem

No wlasnie pare dni temu zamontowalem silniczek(wkoncu wymienilem), dzisiaj odpalilem i zamontowalem takze inne visko niz mialem poprzednio i wlasnie nie daje mi spokoju pykanie ktorego zrodla nie moge zlokalizowac, wczesniej (przy starym silniku i visko) nic nie pykalo trudno uwierzyc ze tak jest wporzadku moze ktos sie spotkal z takim problemem? na podstawie tego watku mam sadzisc ze to wlasnie visko? ...

ja juz zlokalizowalem pykanie u siebie i bylo to przebicie kabla przy cewce a odpowiedzi na pytanie odnosnie pykania przy viscu chyba nikt nie zna ja osobiscie dopiero na forum spotkalem sie ze zjawiskiem aby visco bylo powodem jakiegos pykania, poki ktos mi nie powie dlaczego visco mialoby pykac trudno bedzie mi w to uwierzyc

Cytat:
2005-05-30 17:03:11, JanekE30 pisze:
ja juz zlokalizowalem pykanie u siebie i bylo to przebicie kabla przy cewce a odpowiedzi na pytanie odnosnie pykania przy viscu chyba nikt nie zna ja osobiscie dopiero na forum spotkalem sie ze zjawiskiem aby visco bylo powodem jakiegos pykania, poki ktos mi nie powie dlaczego visco mialoby pykac trudno bedzie mi w to uwierzyc

visco puka gsdy ma luz ja tak mialem i jest to wlasnie rownomierne pukanie