Gdzie centralka alarmu???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Czy ktoś orientuje się gdzie znajduje się centralka fabrycznego alarmu w Omie B MV6 rok 96? Zapuściem wyszukiwarkę ale niestety nic nie znalazłem w kwestii umiejscowienia tej skrzyneczki Chcę podpiąć pod ten oryginalny alarm jakieś dodatkowe czujniki. Czy ktoś już oglądał ten alarm? Czy ma jakieś dodatkowe wyjścia typu prealarm ? Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam

Jeśli schemat nie kłamie to jest tuż, tuż pod osłoną kolumny kierownicy kierownicy z imobilizerem w jednej całości na obudowie stacyjki.
Jeśli nie działają Ci piloty to najpierw przeczytaj instrukcję

a mnie sie wydaje ze w prawym słupku drzwi przednich po stronie pasażera na dole. ALe jesli pilot nie działa albo działa a od czasu do czasu przestaje ,to przekręć kluczyk i naciśnij przez 10 sek. przycisk załączania cz powinno pomóc. mnie pomogło

pozdrawiam

tak, jest na prawym słupku na dole przy podłodze, nie ma prealarmu, a przy stacyjce jest tylko pętla indukcyjna od immobilaizera (takie małe cieniutkie pudełeczko), jak włączysz kluczyk to naduś przycisk w pilocie od zamykania i powinien centralny ci się zamknąć i otworzyć.Jak nadal nic to możesz zacząć od bateri, sprawdzenia zasilania centralki, no i ostatecznie próba wprogramowania od nowa pilotów ale jeśli masz immobilaizer to musisz znać kod

Tak, tak mili panowie.
- W/g instrukcji użytkownika nacisnać trzeba przycisk otwierania, a nie zamykania.
- na słupku faktycznie jest puszeczka, ale wydaje mi się że jest to centralny zamek, a nie alarm.
- u mnie alarmu nie ma , a mam i jedno i drugie, a schemat pokazuje wyrażnie :
albo sam imobilizer, albo zusamen do kupy z alarmem
z resztą z IMO idą połączenia do centralnego zamka.

I jak to wytłumaczyć?

Czekam na wasze opinie, bo jestem ciekaw czy się nie myle

nasuwa się satry wniosek że każda oma jest inaczej składana , poszedłęm specjalnie do omesi i sprawdziłęm:
a) zadziałało po naciśnięciu "zamykanie"
b) z prawym przednim słupku na dole mam zdecydowanie centralke alarmu a nie centralny bo jest odbiornik na 433,92MHz, 20cm nad min po prawej stronie schowka jest jeszcze sterownik od automatycznej skrzyni biegów

Johnybig, w Twoim roczniku (1997) masz pilota razem z kluczykiem czy na bryloku, bo może schenat na Bestiales jest od starszej wersji?

immobilizer mam w kluczyku, pilot osobno radiowy fabryczny, chyba w rocznikach94-95 były piloty na podczerwień,

A czy ktoś próbował dokładać jakieś czujniki dodatkowe do oryginalnego alarmu ?