MotoNews.pl

Regulacja ogrzewania

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam problem w (BMW 524 td 88r. E34 wersja z klimą) regulacją ogrzewania działa to znaczy się zwiększa i zmniejsza ale gdy wyłączę ogrzewanie i włączam zimny nadmuch to na nogi pasażera leci gorące powietrze, a jak przełączę na nawiew na szybę i nogi to też leci tylko gorące powietrze. Proszę o pomoc bo zbliżają się gorące dni.

mysle ze gdybanie nic nie da lepiej udaj sie do warsztatun bo tak czy tak to cie czeka gorzej jak masz wersje z klima automatyczna bo tam jest troche bardziej skomplikowane

zdecydowanie paweł ma racje,zakład jest najlepszym rozwiazaniem...

hej!ja mam e36 z 94r z klimą na pokrętła(starszy klimatronic)i niewiem czy to przypadek czy poprostu niewiedza (bo mam ja od niedawna)ale jest identycznie nawet jak klima chodzi to na nogi i szybe leci tylko gorące.

hmmm ja nie mam klimy,ale jeśli chodzi o ogrzewanie to mam ciepły nadmuch tylko na szybe i nogi,na twarz leci tylko zimne.JEST NA FORUM WIELE POSTÓW NA TEN TEMAT. Może klima ma działać tylko na twarz. :/ musisz bezpośrednio spytać kogoś kto ma taką fure.Kliknij na PROFIL gościa i zagadaj do niego.Narka

Z warsztatem na razie poczekam bo nie jestem w miejscu zamieszkania a w tej miejscowości ani pobliskiej nie ma warsztatów naprawiających nic większego od 126p, niemniej dzięki za podpowiedzi.

Problem okazał się prosty, była wypięta wtyczka ( szyna) od strony kierowcy najprawdopodobnie odpięto ją przy montowaniu radia.

Jaka szyna?? Mam e34 od paru dni i leci mi gorąc na nogi i szybe. Jak sie do tego dobrac

Musisz zdjąć osłonę pod kierownicę i z prawej strony za konsolą tą z regulatorami nawiewów są dwie wtyczki takie szerokie jedna w kolorze zielonym druga w kolorze białym u mnie była to jedna z nich, te same wtyczki są takrze z drugiej strony tylko trzeba zdjąć schowek i są koło mikrofiltra też może być to jedna z nich są takie same i też w tym miejscu. Ale jeśli masz wersję z klimą to nie przesuwaj suwaka z nawiewem na nogi dalej niż do połowy bo nie działa wtedy regulator ogrzewania i zawsze leci gorące!