Hamulce

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam taki problem.Wymieniłem klocki sprzedawca mówił ze są bardzo dobre,ale nie są orginalne od bmw,Tarcze też wymieniłem.Nie wiem co sie dziej ale strasznie piszczą gdy są rozgrzane.Co robić jaki jest powód?Dzięki

Prośba- jak zakładasz nowy temat to opisz go troszke dokładnie typu: " Piszczące hamulce"

Osoby później korzystające z wyszukiwarki bedą miały problem bo bedzie np 50 tematów typu "hamulce" i bedą musiały przeczytać każdy bo nie widomo o czym on jest. I pisz jaki masz problem w JAKIM MODELU. pzdr

Cytat:
2005-05-23 16:02:59, lidek pisze:
Mam taki problem.Wymieniłem klocki sprzedawca mówił ze są bardzo dobre,ale nie są orginalne od bmw,Tarcze też wymieniłem.Nie wiem co sie dziej ale strasznie piszczą gdy są rozgrzane.Co robić jaki jest powód?Dzięki

z kazdym kilometrem mogą się uciszać, jeżeli nie, to wina chyba klocków, moga być za twarde i piszczą.pzdr

zgadzam sie z Jeztom i modl sie tylko zeby tarcze ci sie nie wycieraly a klocki pozostana nieruszone.Mialem kiedys taka szopke.Klocki cale a tarcza zyletka

przynajmniej ci sie felgi nie kurzyly

Witam!
Praktycznie normalna rzecz po wymianie klocków i tarczy na nominał.Z czasem Ci się uciszą ale to troszkę przebiegu potrzeba.
Radze unikac przegrzewania klocków(hamulców)do czasu aż się wszystko zgra-ułoży względem siebie.W przypadku gdy przegrzejesz hamulce,to może się okazać że skuteczność hamowania była lepsza przed ich wymianą-zeszklą Ci się klocki.
Narazie musisz do tego pisku przywyknąć na jakiś czas.

Mi sie osobiście wydaje, ze kolcki nie ucichną, kiedyś też tak miałem.

u mnie ucichło dopiero jak się tarcze przyrdzewiały. nie wiem, czy ma to coś wspulnego, ale już nie piszczy.

Oryginalne klocki BMW i niektóre (dobre) zamienniki posiadają przyklejony od zewnętrznej strony każdego klocka elastyczny materiał, który ma za zadanie wytłumiać szumy i piski powstające w czasie hamowania. Niestety, tanie zamienniki takiego materiału nie posiadają, i będą piszczały cały czas.