MotoNews.pl

Klima

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Panowie planuje założyć sobie klime i tu pytanko czy ktoś z Was dokładał może kiedyś i co ewentualnie może na ten temat powiedzieć?!?!

Dzięki i pozdrawiam!

Zakładałem klime w ASO w Katowicach do swojej Corolli i od 5 lat nie ma zadnego problemu-od czasu do czasu sprawdzam tam czy jest ok i ...jest.
Klima byla specjalnie sprowadzana do mojego typu samochodu.
Pozdr-Strato

Ja dokładałem, ale chyba zbytnio nie pomogę.

Odebrałem Rollę w lutym 2002 i z klimą czekałem do lata. Powody były dwa: po pierwsze musiałem odłożyć kaskę na klimę, a po drugie wiedziałem, że będzie promocja

Mam założoną klimę dokładnie taką samą jaką Toyota oferuje fabrycznie w nowych Corollach.

O ile mnie pamięć nie myli, to zdaję się Perzan dokładał klimę.
Trzeba poczekać aż on się wypowie.
Pozdrawiam.

Z Perzanem rozmawiałem na temat klimy ale u niego bez problemu.

Znalazłem klimę za 1000zetów zamontuje sam lub znam gostka pracuje w ASO i za 500zetów z nabiciem założy.

Pozdro.

to oby Moc była z tobą i wszystko wyszło za pierwszym razem.
Pozdrawiam.

Wiem wiem może być ciężko głównie patrząc na modół oby pasował nie wspominając o reszcie!

Dlatego pytam.

Pozdro.

Ja dokładałem, bo Deeno wygrzebał na Allegro oryginalny funkiel nowy zestaw do mojej Niuni
Problemów zero za wyjątkiem uwag przy montażu.
O, nie, sorry, miałem/mam problemy ze zmieszczeniem skraplacza, bo jakiś @&$#%^& wcześniej przekombinował z chłodnicą płynu wspomagania, która biegnie bardzo dziwnie i zajmuje miejsce skraplaczowi
Ale oryginał już czeka na założenie
Kafi: jak używka z 2.0 to nie będzie problemu, tylko nie zapomnij wymontować modułu elektroniki, który siedzi pod wentylatorem w kabinie !
Pozdro.

Wiem wiem Perzan ile Ty zapłaciłeś??
i czy kupiłeś kpl.??

Pozdro.

Tak, cały, kompletny komplet Było wszystko włącznie z najmniejszymi podkładkami do mocowania załączonych również uchwytów Jeszcze w oryginalnym opakowaniu, a po dziś dzień mam w domu instrukcję instalacji tego orurowania ze schematem modułu elektronicznego włącznie
3 lata temu, jakoś chyba w lipcu dałem za to wszystko 3500,- z montażem i uruchomieniem.
Pozdro.
Ps. Nie zapomnij też o czujniku temperatury w puszce nawiewowej

Kiedyś widzialem na Ebay-u w Niemczech cały zestaw, oryginalnie zapakowany do Cariny E, tyle ze do diesla... 1000zł. Załuje że nie kupiłem...

Pozdrawiam

Dzięki wszystkim za info teraz mam o czym myśleć!

Pozdro.

Witam wszystkich po przerwie.... Duzo zajec wszelakich...

Ja kupilem corolke z dolozona klima, tak jak ma Jackal. Zadenj roznicy,wyglada jak fabrycznie, bo byla tezmontowana w ASO. Oglonie klima fajna rzecz..., polecam nawet dolozyc.

Pozdrófka

A tu jest klima za 200 zl..