Nielegalny montaz gazu - POMÓŻCIE PLISSSS

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Sprawa jest nastepujaca - wlozylem sobie instalacje gazowa z innego auta do swojego - Golf II 1.8 na jednopunkcie. Pytanie proste - jak mogę to zalegalizować. Proszę o kontakt z osobami które mogą (w nieważne jaki sposób) zalatwic wyciag z homologacji na ta instalke. Wiem ze jest to mozliwe. Chyba ze macie inne sposoby aby w dowodzie miec legalnie wbity GAZ. Proszę o szybkie odpowiedzi gdyż starsi ścigają mnie za jazde na nielegalu i niestety niedlugo bede musial to zdemontowac. Prosze o odp tylko na konkretnie zadane pytanie, nie ma co gadac jak zalozone i czy bezpieczne, bo fachowiec sprawdzal instalke i mowil ze elegancko wszystko jest. Więc - JAK TO ZALEGALIZOWAĆ ??? Z góry dziękuję

Do zarejestrowania potrzebujesz:
-świadectwo homologacji,
-f-rę VAT na instalację.
Dowiedz się u siebie w wydziale komunikacji czy f-ra VAT wystarczy symboliczna np. 200PLN za sam montaż, czy potrzebujesz f-ry VAT na całość podzespołów+montaż. W tym drugim przypadku podroży Ci to znacznie koszty. Pogadaj z warsztatami montującymi - powinni pomóc!

do legalizacji gazu potrzeba jest kupa gazu.Nie każdy chce się podłożyć.W moim przypadku było to:
Nowa butla ( potrzeba legalizacja)-200 zł
Nowy reduktor-350 zł
Gazownik po wymianie reduktora wystawił wszystkie potrzene dokumenty tj.homologację na instalację i f-rę Vat za montaż.Całowity koszt legalizacji 550 zł. A za załatwienie dokumentów chcieli 400 zł.

Cytat:
2005-05-06 15:11:27, zalmed pisze:
do legalizacji gazu potrzeba jest kupa gazu.Nie każdy chce się podłożyć.W moim przypadku było to: Nowa butla ( potrzeba legalizacja)-200 zł Nowy reduktor-350 zł Gazownik po wymianie reduktora wystawił wszystkie potrzene dokumenty tj.homologację na instalację i f-rę Vat za montaż.Całowity koszt legalizacji 550 zł. A za załatwienie dokumentów chcieli 400 zł.

Lepiej będzie ci założyć nową instalację.Każdemu klijentowi to mówię i odradzam montażu używanej instalacji.Po pierwsze masz na to gwarancję a po drugie niewiesz ile ta instalacja pochodzi.Według mnie NIEOPŁACA CI SIĘ TO!!!!!!
pozdr. od "gazownika"

może to się przyda:

Homologacja

wystarczy zdobyc papiery od poprzedniego wlasciciela instalacji i fvat na nazwisko tego kto jest w dowodzie rejestracyjnym to wazne przy rejestracji za sam montarz