MotoNews.pl

Parada rownosci

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
nudno ostatnio na naszym forum ..czy ktos mialby cos przeciwko podyskutowaniu na temat parady rownosci..postepowania prezydenta kaczynskiego i ogolnie sensownosci takich demonstracji??

jesli chodzi o kaczora to chetnie dowiedzialbym sie co sadza o tym klubowicze nie mieszkajacy w warszawie..jako taki glos z zewnatrz..

prosilbym tylko zeby jesli dyskusja sie rozwinie zachowac jej odpowiedni poziom

ah zapomnialem..jako inspirator powinienem sam sie wypowiedziec..

moim zdaniem jesli nie ma zadnych przeszkod prawnych to parada winna sie odbyc i prezydent nie moze podejmowac decysji wg swojego "widzmisie"..ale jesli uda mu sie zgodnie z prawem uniemozliwic ta impreze to ja osobiscie lezki nie uronie

[ wiadomość edytowana przez: qbaj dnia 2005-06-10 16:59:26 ]

o jaką paradę chodzi?? bo ostatnio nie mam czasu oglądać TV

parada rownosci o ktora toczy sie spor w warszawie to parada (przynajmniej tak twierdza jej orgaznizatorzy) przeciwko dyskryminacji mniejszosci seksualnych..nie da sie tego zbyt precyzyjnie opisac bo prawdopodobnie nie bedzie to ani marsz w stylu holenderskich parad gejow ani tez nie bedzie to cicha demonstracja grupki ucisnionych..cos pomiedzy..o ile w ogole do tego dojdzie

Cytat:
2005-06-10 17:19:02, qbaj pisze:
parada rownosci o ktora toczy sie spor w warszawie to parada (przynajmniej tak twierdza jej orgaznizatorzy) przeciwko dyskryminacji mniejszosci seksualnych..nie da sie tego zbyt precyzyjnie opisac bo prawdopodobnie nie bedzie to ani marsz w stylu holenderskich parad gejow ani tez nie bedzie to cicha demonstracja grupki ucisnionych..cos pomiedzy..o ile w ogole do tego dojdzie

aha..... ogólnie jestem przeciw ......... niech sobie geje i lesbijki siedzą w domowym zaciszu.. po co mają sie demonstrować na ulicy.. a jak chcą prawa do wychowywania dzieci to niech se strzelą w łeb

Dla mnie to kaczor powinien dac pozwolenie na parade, to co robi teraz jest jawnym lamaniem prawa.
Poki nikt nie odebral im praw obywatelskich maja prawo do organizacji parady a pierdolenie o wzgledach bezpieczenistwa to zwykla zaslona dymna.
chociaz wspolczuje wam warszawiakom, te wszystkie parady strajki najazdy na sejm i ministerstwa VIPY prezydenty i inni brrrrrrrrrrr
jak tak mozna zyc kiedy nie wiadomo ktoa ulice i kiedy zamkna.

Homoseksualisvi mi nie przeszkadzaja poki nie chca mi wmowic jedynie slusznej orientacji seksualnej tak jak to robi teraz kaczor i swiety Roman razem z wszechpolakami. Dla kazdegojest miejsce na tej ziemi i jesli nie bedzie klotni to bedzie spokoj.

natomiast jesli nastanie Kaczoland to kupuje bilety na najtansza linie lotnicza i spadam stad.
Jesli on takie cuda wyprawia teraz to jak sie dorwie do prezydenta Polski gotow jest zrobic zamach stanu i wprowadzic ustroj prezydencki .
I wtedy sie zacznie
likwidacja serokopasmowego dostepu do netu, modemy na kartki, a ceny 10 razy wieksze niz zwyklej rozmowy.
Listy obecnosci w kosciele , zero gadania o dupoe myryni ,strach sie bac.

podsumowujac
Zyj i pozwol zyc innym

Osobiście twierdzę, że nikt nikogo na tą paradę nie ciągnie z musu. Idą Ci, którzy mają na to ochotę.
W tej materii faktycznie zupełnie mi to nie przeszkadza.

Co innego, umożliwić np. gejom wychowanie dzieci - to już paranoja i zawsze będę przeciw

Pozdrawiam - SpeedR

Hola, hola!!!!!!!! Panowie !!!!! Panowie !!!! temat to parada równości a nie wychowywanie dzieci przez taką czy inna orientację seksualną.
Kolber7 nie rozumiem Twojej nietolerancji wedle innych zapatrywań seksualnych.
Przeciez każdy człek wybiera dla siebie to co uważa za dobre, a jeśli z tym się zgadza inny ktoś choćby tej samej płci,,,,to sorry ale to już ich sprawa jak to rozwiążą i jak z tym będą żyć.
Przecież ci ludzie nie są szkodliwi, rozbojów nie robią, kamieniami nie tłuką w policję(tak jak pseudokibice),,,,,,,chcą się pokazać(a jest ich zdecydowana mniejszość w społeczeństwie) i sądzę, że w tenże sposób próbują ludziom powiedzieć, że oni też kochają, tez potrzebują uczucia, i że nalezy ich traktować tak jak każdego jednego obywatela tej ziemi. Więc nie rozumiem dlaczego należałoby sprzeciwiać się tej paradzie,,,,zauważcie, że na codzień ci ludzie są wręcz niewidoczni, przeciez nieobnoszą się ze swoją seksualnością(inni nazwą to odmiennością) wokoło. Tworzą swoje zamknięte środowiska, lokale, kręgi znajomych, bo niestety wielu nietolerancyjnych tego świata szkaluje ich,,,,,a pytam, po co??? dlaczego?????,,,,,,,czy ci"odmieńcy" komuś szkodzą?. Często się zdaża, że są oni bardzo dobrymi sąsiadami, sa ogromnie pomocni,,,,etc,,,,,,,,,,,
W Kraku tez była takowa demonstracja bodajże w zeszłym roku,,,,,,,przeciwnicy bardzo brzydko się zachowali i powstała z tego jatka,,,,,,,,,,w sumie niepotrzebna bijatyka, wyzwiska,,,,itp.

KURNA !!!!!!!!!!!,,,,,,,,,,,,,,,dajmy żyć także INNYM, tym którzy kochają "Inaczej" również.

[ wiadomość edytowana przez: Kiniusia dnia 2005-06-10 19:16:43 ]

Bo dla mnie ta parada jest bezsensu..........

po co mają demonstrować swoją odmienność publicznie.. czy to coś da???........

Cytat:
2005-06-10 20:03:01, Kolber7 pisze:
Bo dla mnie ta parada jest bezsensu.......... po co mają demonstrować swoją odmienność publicznie.. czy to coś da???........

da
trzeba zeby ludzie rozumujacy tak jak ty zobaczyli ze to nie bestje czy jakies inne monstra a normaklni ludzie tyle ze kochajacy inaczej
chociaz dla nich to my tez jestesmy kochajacy inaczej

Wiecie co... w sumie to orientacji sie nie wybiera tak po prostu, a jest ona determinowana hormonalnie juz w zyciu plodowym kazdego czlowieka i zakodowywana. Kazdy organizm nastawiony jest na to, zeby spelnic sie w zyciu, czyli wydac potomstwo w celu przedluzenia gatunku. Dlatego heteroseksualnosc jest podstawowa wystepujaca tendencja u zwierzat(no nie wszystkich, ale jednak..). Nikt nie ma wplywu na swoj rozwoj plodowy, to czynniki srodowiskowe o tym decyduja, stresy matki i wiele wiele innych... Nie mozna zatem kogos dyskryminowac za to, ze natura zrobila mu w sumie psikusa(ech... troche zle okreslenie). To, ze taki czlowiek potrafi sie do tego przyznac, jest naprawde duzym osiagnieciem samym w sobie. Przeciez sama swiadomosc, ze tyle ludzi jest przeciwko Tobie do tego stopnia, ze niektorzy Cie za to nawet potrafiliby zabic... Dla nich samych taka parada jest tylko dowodem na to, ze nie sa w tym swiecie sami, ktos ich rozumie i moga pomoc sobie nawzajem. A przeciez tak jak Kinia powiedziala-kazdy potrzebuje milosci, a to natura decyduje o tym, jaka ona bedzie...

Pozdrawiam
Kasia

Jako, że jestem poddenerwowany to powiem co myśle. Parada równości nie powinna się odbyć, Kaczyński dobrze zrobił, że nie do puścił do marszu tych !@#&*$%! "odmiennych seksualnie" Więcej nic nie powiem bo musiałbym konkretnie zbluzgać

To jest moje zdanie i tylko moje.

Tak w ogóle to KAŻDEMU CZŁOWIEKOWI nalezy się SZACUNEK, bez względu na to jaką ma orientację seksulaną, jaka wiarę, czy poglądy,,,,,,,,,,,,,,,szacunek za fakt bycia CZŁOWIEKIEM.
Z pełną premedytacja pomijam tutaj inne sprawy, o których z cała pewnością nie powinna być mowa w tym poście.

Cytat:
2005-06-10 20:45:02, Norbi69 pisze:
Jako, że jestem poddenerwowany to powiem co myśle. Parada równości nie powinna się odbyć, Kaczyński dobrze zrobił, że nie do puścił do marszu tych !@#&*$%! "odmiennych seksualnie" Więcej nic nie powiem bo musiałbym konkretnie zbluzgać To jest moje zdanie i tylko moje.

Norbi tutaj nerwów nie ma po co właczać w dyskusję.

tak jak napisalem ..nie jestem entuzjasta tej parady ale jesli nie ma zadnych przepisow uniemozliwiajacych jej odbycie to w panstwie prawa nie powinno byc mowy o jej zakazywaniu

ale poniewaz jestem ignorantem i jak dotad dole i niedole bycia gejem czy lesbijka zupelnie mnie nie obchodzily..to czy ktos moglby mi podac kilka konkretnych przykladow przejawow dyskryminacji ludzi o odmiennej orientacji seksualnej ??(zostawiajac na razie ta nieszczesna parade) mowiac o przykladach mam na mysli sytuacje w ktorej panstwo czy instytucja za fakt bycia homoseksualista w jakis sposob skrzywdzilo swojego obywatela..tym razem nie prowokuje..jeszczem szczerze ciekaw

Cytat:
2005-06-10 21:45:51, Kiniusia pisze:
Norbi tutaj nerwów nie ma po co właczać w dyskusję.

Na spokojnie mogę to powtórzyć jak chcesz

Sory, ale chrzanicie jak potłuczeni.
Czy hetero organizują jakies parady, żeby coś zamianifestować? Nie. A dlaczego? bo to co mają do zamanifestowania manifestują zupełnie gdzie indziej i, zgodzicie się chyba, że akurat orientacja seksualna nie jest czymś co należy MANIFESTOWAĆ i to jeszcze na ulicy.
Niech sobie robią co chcą w domu, niech sobie chodza za rączkę po ulicach - ich sprawa. Ale żeby MANIFESTOWAĆ... to przesada.

Takie samo stanowisko mam także w stosunku do nierobów - związkowców i innych manifestujących oszołomów.)
Zaraz napiszecie, że jestem za cenzurą... Nie . Jestem za zakazem głupoty.

Piszecie, że ich orientacja to wada genetyczna... OK. Ale o ile wiem to wady genetyczne się leczy

Co do postawy Kaczyńskiego - nie przepadam za gościem, ale jako prezydent miasta (stołecznego) ma on prawo I OBOWIĄZEK zapewnienia innym (a nie tylko homoniewiadomo) obywatelom porządku i bezpieczeństwa...
Poza tym, jeżeli jego przekonania sa takie że homo to zboczenie to MA PRAWO postępować wg swoich przekonań. A że chłopaki podali mu powody na talerzu (błedy formalne w obydwu wnioskach) i facet mógł to wykorzystać... Cóż takie jego prawo...

Jak geje i lesbijki chcą sobie zrobić bibę, to niech sobie założą forum i zrobią zlot w Borkach albo gdzie indziej... a nie plączą się po i tak zatkanej Wawie.

Kiniusia - ale za sam fakt bycia człowiekiem to nalezy się litość a nie szacunek. Szacunek należy się za to JAKIM jest się człowiekiem...

Cezar- z całym szacunkiem, alke jeżeli prezydentem zostanie znopwu ktoś otaczający SPECJALNYM szacunkiem "kochających inaczej" to ja też kupuję bilet lotniczy ale w przeciwną stronę.

No tom się napisał.. I jeszcze mnie op...lą

Cytat:
2005-06-10 21:54:59, qbaj pisze:
..to czy ktos moglby mi podac kilka konkretnych przykladow przejawow dyskryminacji ludzi o odmiennej orientacji seksualnej

Prosze bardzo:
- toalety są tylko dla pań lub panów. Opcji pośredniej brak...
- brak wibratorów dla mężczyzn i prezerwatyw dla kobiet...
Jak jeszcze troche browara wypije to coś wymyslę...

Dobra - z regóły nie wdaję się w dyskusje polityczne czy moralne, a taki charakter ma własnie ten wątek, ale jednak.... coś mnie tym razem kusi, choć nawet nie wiem co.
Odnośnie mniejszości, czy orientacji seksualnych, zresztą odnośnie wszystkiego zawsze staram się zachowywać tzw "złoty środek" pomiędzy własnymi przekonaniami i tym, co czuję, że jest słuszne, społeczne, czy po prostu moralne. Specjalnie tak napisałem, bo uważam, że nie ma jakiejś ogólnie pojętej moralności, tak jak (wbrew twierdzeniom niektórych-międzu innymi Kaczki) nie ma jednej prawdy - są tylko poglądy i punkty widzenia ludzi.... ilu ludzi tyle ich jest.
Osobiście staram się zachowywać we wszystkim wspomniany złoty środek - akurat w tym przypadku nic mi nie przeszkadza - homoseksuliści SĄ RÓWNIEŻ LUDŹMI!!! Takimi jak każdy z nas - złymi i dobrymi, o różnych poglądach politycznych, różnej wiary. Każdy z nas jest inny, więc nie widzę powodu dla którego "inność" akurat pod tym względem należy piętnować, czy jej zakazywać. Poza tym każdy ma na szczęście w tym kraju konstytucyjne prawo (przynajmniej na razie) do zrzeszania się, wolności (przekonań, wyznania wiary, seksualnej), demonstrowania , a także do manifestacji.
Navi - mówisz że ta manifestacja to przesada, a ja twierdzę, że przesadą są manifestacje na przykład górników (nikogo nie obrażając), w przypadku których nie dość że płacę grubą kapustę za węgiel, który jest poczernionym kamieniem (wiem dokładnie, bo wyjmuję z pieca prawie dokładnie tyle samo kilogramów ile do niego włożyłem), dotuję tą pożal się boże "produkcję" z własnych podatków, to jeszcze jako wykształcony prawnik z 6-cio letnim stażem (tylko bez koneksji) zarabiam mniej niż początkujący przodkowy. To tylko przykład , których można mnożyć setki, a demonstracja homoseksualistów w niczym nie zakłóca porządku, czy spokoju warszawiaków, czy mieszkańców innego miasta bardziej niż takich naprzykład górników. Tu chodzi tylko i wyłącznie o politykę i osobiste przekonania genseka Kaczuchy pozującego na "prawdziwego Polaka". Bo temu małemu faszyście wydaje się, że ma monopol na bycie właśnie prawdziwym polakiem. Polecam w tej mierze lekturę artykułu "Głosujemy na Hitlera" (www.nie.com.pl - nr 13/2005), porównującego program wyborczy pana Kaczyńskiego, czy Giertycha z programem wyborczym niejakiego Adolfa Hitlera - wiem że zaraz będzie krzyk, ale najpierw radzę przeczytać, a potem komentować - naprawdę daje do myślenia, a z regóły nie widzę akurat większej różnicy pomiędzy artykułami z "NIE", a na przykład z "WPROST", nie mówiąc o "NASZYM DIENNIKU", czy "GOŚCIU NIEDZIELNYM" (jeśli ktoś jest zainteresowany tym artykułem, a nie ma do niego dostępu to mogę przesłać).
Rozpisałem się, ale naprawdę nienawidzę skrajności i klapek na oczach....
Taki już jestem, a jeśli ktoś poczuł się obrażony, to z góry za wszystko przepraszam.

Acha i jeszcze jedno, odnośnie tego:
Cytat:
2005-06-10 23:47:45, Navi pisze:
.... Co do postawy Kaczyńskiego ... Poza tym, jeżeli jego przekonania sa takie że homo to zboczenie to MA PRAWO postępować wg swoich przekonań.

Otóż jestem zdania, że nie ma prawa - jest w tym przypadku organem władzy samorządowej, czyli niejako państwowej, a o ile się orientuję nie jesteśmy jeszcze państwem wyznaniowym, czyli w tym przypadku nie ma prawa jako organ tej władzy podejmować decyzji przez pryzmat swoich własnych przekonań - nacjonalistycznych, czy religijnych.

Uważam że nie powinno jej być bo większość jest przeciw (nie tylko mieszkańców, Warszawa to MOJA stolica, stolica MOJEGO kraju), a mamy przecież demokrację, nie ? Znowu miejszość narzuca swoją wolę większości. Jest demokracja czy nie ?