Kapie coś z Omegi!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czytałem wątki, czytałem posty ale nic takiego nie znalazłem. Podczas postoju, na trasie oczekując na odblokowanie drogi zauważyłem, że z pod Omegi coś kapie. PANIKA. Dojechałem na stację: sprawdzam - COŚ kapie. Obserwuję: nie kapie cały czas - 5-6 kropel - przerwa - 2-3. Pod autem mnie więcej na wysokosci pedałów robi się plama o średnicy 5-6cm. Nie jest to lepkie ani tłuste jak olej. Co to może być? Może to się skrapla woda z układu klimatyzacji??

Cytat:
Może to się skrapla woda z układu klimatyzacji??

Na to bym chyba stawiał, kanał prawdę Ci powie

z klimatyzacji powinna kapać woda, to normalne, więc ja też bym na to stawiał.

Stawiam na klimatyzację, o ile ją używałeś w trakcie jazdy. Jeśli nie to rzeczywiście należy stanąć na kanał.Kiedyś tez się zaniepokoiłem, sprawdziłem i była to woda z klimy po rozmrożeniu przewodów w czasie postoju.Kolor powinien byc przeźroczysty i bez zapachu.
pozdrawiam

Hej,
Ja zostawiam 2 plamki w rozstawie równym szerokości skrzyni biegów.
Po obu jej stronach powinny być rurki odprowadzające wodę z klimy. Zostawiam te plamy bo nie mam osłony silnika którą połamałem i odpadła a na nową mnie nie stać. A jeśli chodzi o identyfikację tej cieczy to pokusiłem się o małą degustację mocząc w tym palec - smakuje jak woda destylowana
Pozdrawiam
Piotr

Ja też stawiam na wode z klimy

bankowo woda z klimy to jeszcze tez zalezy jak cieplo jest na zewnatrz im cieplej tym kapie intensywniej