Firma ubezpieczeniowa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanko jaką firme ubezpieczeniową polecacie aby ubezpieczyc maluszka, zakładając młody wiek kierowcy, oraz taką zeby było w miare tanio.
Zastanawiam sie nad PZU macie inne pomysły ??

Oj bi-pi ... ten temat już był poruszany na tym forum, poszukaj dobrze. Ale myślę, że PZU będzie najodpowiedniejszą ubezpieczalnią dla Ciebie.

Ja tez zaproponuje PZU. Ktos powie ze nie ma sensu i zbyt drogo, tyle ze w moim przypadku z 10 lat temu zarejestrowany zostal na mnie komar, w sumie prawie nikt nim nie jezdzil, ja tylko cos tam go zylowalem, ale... przez ten czas mam juz pelna znizke w PZU na cokolwiek chce, a koszt ubezpieczenia wyniosl mnie ok 40zl/rocznie . Mysle ze sie oplaca , tym bardziej ze jak kiedys kupisz lepsza furke to juz znizki masz gotowe, pewna firma (nie zebym reklamowal ).

Pozdrawiam

Gallus ma racje.
PZU jest dobre dla tych co mają auta z małymi silnikami, natomiast Generali jest tanie jak sie ma duży silnik.

To juz nawet o pojemnosc nie chodzi. Pewnie ze OC mozna sobie byle gdzie zrobic, chociaz z drugiej strony jakby kazdy tak robil, to pozniej by sie czekalo czesto miesiacami na wyplate jesli ktos wjedzie w tylek. Z doswiadczenia wiem ze daja duzo kasy do reki, polowa z tego idzie na naprawa , druga polowa na jakies inne pierdolki. Ja jak walnalem w Warburgini kase mialem po 3 dniach.

Wedlug mnie PZU. Nie maja zadnych zaleglosci przy wyplacaniu z ubezpieczenia w przeciwienstwie do wielu innych firm. Nigdy nie robia niepotrzebnych problemow, choc czasem czlowieka krew zalewa jesli chodzi papierkowa robote (ale gdzie tego nie ma)

Ubezpieczam w PZU od zawsze , mam sprawdzonego ubezpieczyciela który w moim i twoim przypadku znajdzie cos dzieki czemu bedziesz mniej płacić i nic na tym nie stracisz. problemem jest ze nie masz jeszcze odpowiedniego wieku i nie masz zadnych znizek..... najlepsze pzu.... szybko wypłacają ..... mozna sie wiele dowiedziec a jesli bedziesz potrzebowal dobrego ubezpieczyciela to Marek Mizera jest w sam raz..... jak cos to priv i zalatwie ci z nim rozmowe
pozdro

Cytat:
2005-06-13 22:41:17, grzechotnik pisze:
........... Marek Mizera jest w sam raz..... jak cos to priv i zalatwie ci z nim rozmowe pozdro

dokładnie zawsze znajdzie powód by mniej zabulic za ubezpieczenie.
Wszystkie auta i domy u niego ubezpieczamy.

sadzę ze PZU bedzie najleprza firma ubezpieczeniowa na malucha...

-------------------------------------
alfa racing ride with me

Ja płace 260 rocznie ale to Ac + Nw hehe + green card oczywiscie.

Ja za golfa płace 50zł, ale biore sobie to na raty o sie nie przelewa

czuczu green card w PZU jest bezpłatna no ja przynajmniej zawsze takie dostaje

Zgadza sie daja za free. do pakietu na 100% dorzucaja, o ile dobrze pamietam to jesli choc OC masz u nich to green tez za free

no to napisałem + green hehe bo jest za friko a nie wszedzie tak jest.
Polecam zobaczyc w net ile kosztuje zielona karta szok - kiedys kupowałem i troche drogowychodzi.