| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2005-05-22 14:49:16 Nagrzewnica jest aluminiowa, boki z tworzywa. Naprawiać zawsze mozna probować, ale skutek niewiadomy. Nowa VALEO koszt ok350 zł. Przewody zasilające są różne w zależności od werji, czy z klimą czy bez. Kupowanie na zapas nie est bardzo kosztowne, kosztują ok 40zł sztuka, natomiast na ogół trzeba zanmawiać, a wtedy pozostaje albo spiąć na krótko i jeździć z wybebeszonym okpitem, albo czekać i zasuwać tramwajem.
Ocywiście mowię o omie B 2. 16V, w MV6 nie wiem, ale pewnie niewiele inaczej. Zrobić trzeba, bo z cieknącą nagrzewnicą wyjazd skończy się niedobrze, problemy z chłodzeniem itd. przerobiłem to na sobie, powrót z Zakopca do Wawy 10 godzin + 10 l płynu + nerwy. Pozdr |
SENATOR LOB MEMBER SENATOR B GDANSK | 2005-05-22 14:59:47 No Janusz to nietak zle przynajmniej masz na 2 razy plyn wymieniony
|
fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2005-05-23 13:43:56 moja też pada ... małpa jedna ale chłopaki na forum doradzili mi jakieś cudo co to sie do ukladu dolewa. koszt 13.5 pln jak ci mocno kapie wlej 2 butelki . znajomemu dziure 2 mm w chłodnicy zalepiło i śmigał jeszcze rok. ja narazie śmigam i jest ok. |
ARCIK112 B Caravan 2.5 V6 Płock | 2005-05-27 15:42:56 EPC do roku 2002 ktoś oferował w sieci. Program jest ok. 2 płyty. Ale nie chce chodzić pod XP. Nie ma tam instrukcji demontażu kokpitu, ale mozna przynajmniej zobaczyć czego sie szuka. |