[Marea] Nie wchodzi 1 i 2 PILNE!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
dostałem właśnie smsa od kolegi, który jest na wyjeździe z pytaniem co sie mogło stać: nie było żadnych zgrzytów i przestały wskakiwać w/w biegi - później z trudem weszła jedynka, wszystko wróciło a później znowu lipa. Tam gdzie jedynka powinna być to wskakuje trójka a jedynki sie nie da wrzucić bo jakby ogranicznik był. Dodam ze jest zjechany uszczelniacz i delikatnie sie poci.
Silnik to 1.9TD.

pozdrawiam

Jakby lekko nie to forum - tutaj rozprawiamy raczej nad klasycznymi modelami Fiat'ów . Nie mniej jednak może ktoś pomoże...
Mnie się wydaje, że coś nie tak z mocowaniem jednostki napędowej - może podusia jakaś?

Kurcze ja mam Tempre i mialem podobne dolegliwosci-zakleszczenie skrzyni. Zmienilem poduchy i kurcze jeszcze cos tylko nie pamietam W kazdym razie pomogło-Fiaty tak maja, normalka

jeśli nie ma tam linek, tylko właśnie "sztywny" mechanizm wybierania, to albo poduchy, albo sam ten mechanizm się poluzował (jakiś element gumowy, lub też jakaś śrubka) - nie wiem jak to tam wygląda, ale rozumuję przez analogię do 126 i felicji

O ile dobrze się orientuję tam jest cięgnowy mechanizm zmiany biegów i domyślam się że jedno z cięgien zacięło się albo trzasnęło.

tam sa linki, czasem zabezpieczenie blokujace pancerz lubi wypaść to przy skrzyni

ja bym sie tam nie przejmował dobry diesel z 3 pojdzie:]

Bravo , Brava , Marea ---> auto kącik klikklik