| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Cleber (S) LOB MODER Jeep WG Overland :-) Legnica | 2003-08-06 14:22:56 Mam podobną sytuację ,najpierw wspomaganie pojawiało się i znikało "koszmar" ,wymieniłem pompę i nie ma takich skoków ale jest kiepskie "słabe" - więc to raczej nie pompa. |
Cleber (S) LOB MODER Jeep WG Overland :-) Legnica | 2003-08-06 15:02:48 użwyaną ale z dobrej firmy po przeglądzie i z gwarancją
|
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2003-08-07 03:25:20 Cześć P 123, po pierwsze pozdrawiam krajana po drugie wygląda to na pompę. Przekładnia dawałaby po pierwsze z pewnością jakieś odgłosy "dentystyczne" z racji złej współpracy zazębień, w krańcowym przypadku zablokowanie fajery. Opor to efekt braku wystarczającego ciśnienia w układzie. Jeśli nie ma ubytków płynu, to stawiam na zawory, a o ile wiem zestawow naprawczych OPEL nie przewiduje, Inne dzialania sądzę, że są stratą czasu i cennej kaski, że o energii na kręcenie kółkiem nie wspomnę. Janusz |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2003-08-07 09:22:01 A moze by tak pasek sprawdzic/naciagnac, Hm ?
Ja zwsze zaczynam od rzeczy najprostszych. Kiedys moj znajomy nie mogl odpalic, silnik zaskaiwal i po chwili zgasl. zebralo sie konsulimu blokowe itp itd Ja przechodzilem koles powiedzial mi co bylo co zrobili wymienili podminieli i nic. I wiecie co bylo ? Jakis gowniarz zapchal mu wydech szmata tak po złosci, stali spora grupka i sie nabijali z niego. |
Szpila Opel Senator Wschowa | 2003-08-07 18:12:35 Witam! Mam pytanko w tym temacie .. Podobno w Seniach i Omedze jest serwotronik? Może to jest przyczyną tych kłopotów... Hmm ja mam takie same objawy w Seniu. Pozdrawiam Kamil |
p123 Warszawa | 2003-08-08 11:31:00 A co to za zawór i jakie są koszty?
Piotr |
p123 Warszawa | 2003-08-10 12:40:38 Nic nie robiłem a od wczoraj wspomaganie działa znowu, tzn działa tak jak przed kryzysem - w czasie jazdy OK, na parkingu - do d...
Pozdrawiam Piotr |
Edmund_Dantes LOB SYMPATYK OPEL OMEGA Gorzów Wlkp. | 2003-08-10 19:29:07 U mnie wspomaganie zawsze chodziło tak trochę jak na moj gust "ciasnawo" w każdym razie jak zapalę samochod i obrócę nieznacznie kierownicą w lewo lub prawo zawsze słychać jak obroty motorku nieznacznie spadają i słychać lekki pomruk pompy ( taki bardziej syk ). A przy okazji zapytam czy ASTRA CLASIC ma taką samą pompkę jak OMESIA ??? bo jeżeli jest taka sama to koleżka obiecał mi że postara się załatwić nowiutką, która "spadła z ciężarowki" w cenie dla białych ludzi
Pozdrawiam Edmund Dantes |
![]() Olin_M . | 2003-08-11 18:58:46 Jeśli jest tak jak przypuszczasz
to polecam moją "ścieżkę" dochodzenia do sprawności tu: |
![]() Olin_M . | 2003-09-28 09:54:20 Witam.
W mojej Omie ( dość dobrze wyposażonej ) nie ma żadnego sterowania elektrycznego układu wspomagania Tak więc nie jest to niezbędne Pozdrawiam |
disel Gliwice | 2003-09-28 10:15:01 na gieldzie w gliwicach caly komplet (pompa przekladnia zbiornik przewody) to ok 500-600zl oczywiscie do omegi A |