Automat w 2.5 v6- silnik gaśnie przy zmianie z D na N

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No właśnie czytałęm posty i nic nie znalazłem. Jak zmieniam sobie pozycję z D na N to czasem potrafi mi silnik zgasnąc. A jak nie zgaśnie to przy tej zmianie obroty lekko schodzą w dół a potem się ustalają dla biegu jałowego. Czy ktoś wie co to jest? Jeżdże na Pb i na gazie ale to mi się zdarzyło na gazie dwa razy jak do tej pory. Jak zmieniam z R na N to też takie mam plumpnięcie w dół ale nieznaczne. Poradzcie coś!!!!

Jest to wina instalacji gazowej na 99,99% (niestety) i wymaga regulacji,co to za instalka i gdzie masz wpiętą instalkę w instalację wodną?

instalację sekwencyjną mam firmy OMVL ( wielozawów firmy tomassetto) a gdzie wpięta to nie wiem nie mam pojęcia a jak sądzę z twojego opisu to ma kolosalne znaczenie??? ewentualnie napisz co mam spytać gazownika, żeby mnie nie czarowałdzięki za odezwę

Scraby dawno montowałeś gazownie

nie miesiąc temu no może jeszcze ze dwa tygodnie czyli 6 tygodni temu i nic się nie działo a parę dni temu taki zaskok z D na N to było takie plumknięcie że zgasł mi a z R na N to nie.moze cos nie tak z ciśnieniami w skrzyni? tylko na benie tego nie miałem jeszcze jest co prawda lekkie plumknięcie jak przełączam z D na N ale nie takie aby wyłączyć silnik skrzynia przełączazsię co czuć czyli skrzynia dobrze działa tylko frapuje mnie temat zapodany przez DIRO z tą instalacją wodną

Napisz do Dira na priv prawdopodobnie zle się wpieli,ach te sekwencje

dzięki robertx1 no włąśnie sekwencje "...a miały być takie ładne amerykanckie ..."

A więc scraby:
Po pierwsze: do pytaj się, w którym miejscu masz przecięty wąż instalacji chłodzenia silnika w celu podpięcia się z instalacją ogrzewania parownika, najczęściej podpinają się pod nagrzewnicę i to w przypadku V się nie sprawdza, szczególnie V po 97 roku (zmiany w zaworze sterującym ogrzewaniem)
Po drugie: zacząłbym być nieuprzejmy w zakładzie montującym gaz

U mnie przez jakiś czas też wszystko było OK a Później się poj...ło i walczyłem z tym (instalką) prawie rok, na razie czekam na ochłodzenie, aby na 100% stwierdzić czy już jest OK.

Diro dzięki widze , że ekspert z ciebie nie wąski ale co wreszcie wykonałeś , że wreszcie ma być dobrze?