| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Wolf_Gliwice Photo Story Master Espero 1,8 CD LPG Gliwice | 2005-05-19 22:31:13 Witam Was!
Mam problem i proszę o pomoc! W moim Espero mam LPG i od wczoraj, tzn. mocnych opadów deszczu nie mogę praktycznie ruszyć z miejsca na gazie. Po dodaniu "gazu" silnik dławi się i nie chce wejść na obroty. Gdy zmienię na benzynę aswalt rwie " w trąbkę". Czy ktoś może mi podpowiedzieć co jest tego przyczyną? Z góry dziekuję za Wasz cenny czas poświęcony "młodemu" posiadaczowi Espero. |
SebaE Było Daewoo Espero 1 ... Katowice | 2005-05-19 22:33:37 Kable WN kiedy były ostatnio wymieniane?
|
Wolf_Gliwice Photo Story Master Espero 1,8 CD LPG Gliwice | 2005-05-19 22:36:25 A cholera je wie kiedy! Mam to autko od 48 godzin i miałem pecha, że akurat padało. Myslałem również o kablach, dopuszczałem swiece a reszta ... cóż...liczę na waszą pomoc |
Wolf_Gliwice Photo Story Master Espero 1,8 CD LPG Gliwice | 2005-05-21 09:19:44 Witam Was!
Od rzeczonej ulewy minęły 3 dni, a ja mam non stop problemy z ruszaniem na Gazie. Raz jest lepiej, raz gorzej, ale zawsze jest źle. Byłem u "gazownika" i zaproponował mi, aby wymienić wszystkie podzespoły WN /kable, świece, palec, kpułkę/. Czy Waszym zdaniem to moze pomóc? |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2005-05-21 09:33:01 Oczywisice, ze moze i pewnie pomoze. Tylko nie wiem czy jest sens wymieniac wszostko na raz. Na poczatek kup nowe kable WN. Jezeli nie pomoze mozesz rozebrac aparat zaplonowy i zobaczyc w jakim stanie jest palec i kopulka, przeczyscic wszystko z nalecialosci.
Przy okazji jak pisal qbaj - wymien filtry. Przeciez to podstawa, zeby zrobic wymiane wszystkich wazniejszych rzeczy przy kupnie nowego samochodu - filtry, olej, czesto jezeli nie mamy pewnosci przebiegu takze pasek rozrzadu, dobrze tez zmienic reszte plynow na nowe - hamulcowy, chlodniczy... |
Wolf_Gliwice Photo Story Master Espero 1,8 CD LPG Gliwice | 2005-05-21 09:39:49 Twoje słowa to miód dla mojej duszy! Jeżeli jest tak jak piszesz, to w przyszłym miesiącu będę w Warszawie przez tydzień i postaram się spotkać z Tobą przy "bezalkoholowym". |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2005-05-21 10:05:21
Dokłądnie. W silnikach 1,5 szczególnie. Kiedyś doszliśmy na tym forum do wniosku, ze jak kupujes samochód u obcego człowieka dobrze jest wymienić pasek z napinaczami bez względu na deklarowany przebieg i zapisy serwisu. Po prostu konsekwencje zerwanego paska rozrządu w tym silniku są zbyt poważne w stosunku do (niemałej) ceny wymiany tegoż. |
Wolf_Gliwice Photo Story Master Espero 1,8 CD LPG Gliwice | 2005-05-27 19:57:56 Witam!
Przyznam sie szczerze, że do dzisiaj nie wymieniłem świec, ale... jak widać, od kilku dni jest piekna pogoda, do tego zatankowałem gaz na Shellu i wyobaźcie sobie, że...autko chodzi prawie bez zarzutu, zbiera się całkiem przyzwoicie, a to było głównym moim problem. Jestem swiadomy, że najbliższy deszcz zmusi mnie do wymiany kabli i świec. |