Abonament za internet - projekt ustawy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zapraszam do przeczytania artykulu.
Smieszne i zalosne...

Już nic mnie nie zdziwi.

bez komentarza... szkoda nerw...

Kurna wszystko w naszym kraju opodatkowac! Taki kuzwa cel maja, zamiast dac zarobic, zeby miec z czego placic te podatki - to ehh zygac sie chce!

Podatek w paliwie i drogi dziurawe, platna autostrada w remoncie z 40 km/h, za zjebana winde, za brak kratek w studzienkach kanalizacyjnych.
Szkoda sie wysilac, przykladow jest bez liku, rewolucji nam trzeba i tyle.
Wyrznac wiejska!

Podobno ludzie domagaja sie likwidacji Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji - podpisalbym sie pod czyms takim obiema rekami !

hehe...i do tego umts chcą opodatkować? No chyba ich coś popier....ło. NIech sprzedają te samochody, na które nigdy by WIEŚNIAKÓW nie było stać.
PATAŁACHY

kretyni. ciekawe, jak opodatkuja komorki...
beznadzieja.
za co tu placic?! Jesli juz mam placic, to tylko pay-per-view! Ogladam to co chce - palce za to, co ogladam i za nic wiecej!

szkoda gadać z tymi maktojebc.... , lepiej żeby przestli sobie płcić tkie pieniądze i zaczeli leżdzić tramwajami , a nie limuzynami.

A tak poza tym to mnie wkur.... Kropiwnicki bo ten dureń nic nie robi w związku z dziurami i łatmi na drogach. Mógłby ch.... zmienić asfalt w całej łodzi bo np.: na Pomorskiej to jeździć się nie da takie tam wyboje i dziury na dziurach

Cytat:
A tak poza tym to mnie wkur.... Kropiwnicki

a jest w Lodzi ktos, kogo ten pacjent nie wpienia? Autobusy sie rozlatuja, jezdzic sie nie da po jezdniach, po chodnikach chodzic - ale za to prezydĘt ma czapeczke z herbem i mielismy zajefajny :/ jarmark zamiast parady techno

On z tej samej bandy - na ksiezyc bez kanapek ich!!!!

aha, nie wiem, czy kogos to tyczy, ale podniosa tez akcyze na na oleje opałowe oraz gaz płynny do ogrzewania mieszkań. a stad juz krok do podwyzki za LPG do aut.

moze jeszcze niech obloza akcyza wode pitna - jako luksus.

[ wiadomość edytowana przez: adasco dnia 2005-05-24 21:57:49 ]

Kogos zawsze musza wybrac... a ze nie ma nikogo mądrego... takie mamy wlasnie "elity" polityczne. Jak uzdrowic budzet ? OPODATKOWAC ! Wszystko i wszystkich... prymitywne. A moze ograniczyc diety i wlasny luksus ? Nie... to juz przeciez za trudne.

W ogóle to abonament jest to haracz w prowadzony w imie prawa kture to stoi w sprzeczności z konstytucją, i mimo tego że sąd najwyższy tak uznał dał ustawodawcy czas 11 miesięcy aby zmienił tak prawo by haracz zamienić w czyn patryjotyczny.
Tak do tematu : komputer czy telefon posiadają tyle opcji że te ch... nie muszą w prowadzać abonamentu wystarczylo by tak jak na przykład Cyfrowy Polsat w prowadzić opłaty za co faktycznie korzystamy a nie co im się wydaje, opłata za 1 program radia jest a niech ktoś mi powie kto do jasnej anielki słucha z was tego programu?, zapewne nikt, czyli płacimy za nic.
teraz nawet klepneli ustawe o kinematografi i co , i teraz będzie się tworzyć dziadowskie filmy przedstawienia bo kaskę będą i tak dostawać.
Do dupy z tymi ustawodawcami.

Cytat:
A moze ograniczyc diety i wlasny luksus ? Nie... to juz przeciez za trudne.

hm.. to akurat tez niewiele by dalo.
Tu trzeba przede wszystkim racjonalizacji wydatkow i KONTROLI na co doklandie kasa sie rozchodzi. A na razie wydaje sie miliony na rzeczy zbedne, w dodatku nikt nie sprawdza, czy np. wybrano najkorzystniejszych podwykonawcow - w zasadzie panuje wola amerykanka i kumoterstwo. Wtedy mozna myslec i sensownym wydawaniu tego, co juz sie gromadzi, bez podnoszenia podatkow. Poza tym - wysokie podatki hamuja gospodarke, co z kolei przelozy sie na spadek sily nabywczej ludzi...

Nie wiem, co znowu się schrzaniło, ale napisałem przed tym Miśka postem, który był chyba też już reakcją na mój tekst
A było w nim mniej więcej, to że:
Przecież ktoś musiał go wybrać, Adam pisze, że nie ma poparcia, no ale ktoś go musiał wybrać, sam z choinki się nie urwał
Cytat:
2005-05-24 22:49:50, misiekns pisze:
Kogos zawsze musza wybrac... a ze nie ma nikogo mądrego... takie mamy wlasnie "elity" polityczne. Jak uzdrowic budzet ? OPODATKOWAC ! Wszystko i wszystkich... prymitywne. A moze ograniczyc diety i wlasny luksus ? Nie... to juz przeciez za trudne.

Cytat:
2005-05-24 23:10:40, marcinb pisze:
opłata za 1 program radia jest a niech ktoś mi powie kto do jasnej anielki słucha z was tego programu?, zapewne nikt, czyli płacimy za nic.

ja slucham i to regularnie. poza tym slucham rozglosni regionalnych (Radio Rzeszow i Radio Krakow) ...i tylko takich

A ja jak słucham radia, to Trójki - każdy wie, co jest u nich w eterze - jak reklama "Media Markt - nie dla id...ów"
Inne prywatne stacje są niczego sobie, ale najczęściej nic co by mnie interesowało nie puszczają....

Cytat:
2005-05-25 12:01:19, MikeB pisze:
ktoś go musiał wybrać, sam z choinki się nie urwał

mowisz o Kropie?

a to sie cale miasto zastanawia, kto go wlasciwie wybral... najpewniej wygral tylko dlatego, ze kontrkandydat byl z SLD - wiec ciemny lud myslal, ze wybiera mniejsze zlo. A wtedy jedynym sensownym rozwiazaniem bylo oddanie glosu niewaznego - co tez uczynilem ja i wielu moich znajomych. Jaki to wybor miedzy aferzysta a idiota?
Braklo kogos trzeciego...
choc to moze lepiej, ze jest "tylko" prezydentem miasta... strach pomyhslec, co nawyrabialby jako minister... Skoro na jeden (!) pomnik potrafi rzucic 5 milionow (!) z miejskiej kasy....

Tak, jego mam na myśli
No spoko - na 1 kadencję, a na drugą? Nie mogłeś sam kandydować?

on jest pierwsza
a w nastepnych to owszem, kandyduje.

Cytat:
2005-05-25 14:29:53, adasco pisze:
mowisz o Kropie? (...) najpewniej wygral tylko dlatego, ze kontrkandydat byl z SLD (...)

Na podstawie tego wysnułem wniosek, że już kolejną
Nie interesowałem się jakoś kandydatami z sld..
Ale pierwsza - nie znaczy ostatnia, co?
POMOŻECIE?
Trzeba kupić jeszcze jeden pomnik

panowie, schodzimy na politykę...