ZWĘŻKA PRZY FILTRZE POWIETRZA ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam w swojej cari gaz ponad rok brc 2-gej generacji z elektroniką po wielu dostrojeniach jes wreszcie w miarę dobrze ale nie w tym rzecz ,chodzi oto że przy filtrze powietrza jest wstawiony ''pierścień'' z taką dziwną klapką że podczas ciągu powietrza ona się otwiera i tu leży problem pomijając fakt że ta klapka hałasuje ale ten pierścień ogranicza ciąg powietrza zmniejszając średnicę węża dolotowego i to dość mocno czy tak musi być?

A to niejest mikser od gazu?Jak tak ,to musisz go mieć dla odpowiedniego składu mieszanki ,czyli dużo gazu ,mało powietrza ,równa się muł,ale za 1.85 za litr!

[ wiadomość edytowana przez: faworyt dnia 2005-05-25 14:34:14 ]

nie słuchaj to jest tzw. zawor zabezpieczający przed wystrzałami tylko czy on nie ma zbyt wąskiego gardziela

ha ha.. dowiedziałem się przy okazji co prawda pzrez telefon że mam do du.. elektronikę do sterowania gazem którą dokładali póżniej do instalki jako że auto nie chodziło jak powinno na gazie, mogę jakoś sam sprawdzić co to za elektonika?

Ale masz problemy z tym gazem...
Cytat:
nie słuchaj to jest tzw. zawor zabezpieczający przed wystrzałami tylko czy on nie ma zbyt wąskiego gardziela

Raczej nawęższy przekrój ma mikser i to on najwięcej tamuje,a taki zawór zabezpieczający pewnie też swoje psuje,wogóle taki gaz upośledza auto.

Weź zdejmij filtr powietrza,zmierz średnice tej gumowej rury, potem zmierz średnice tej klapy antystrzałowej i będziesz wiedział. Jak jest mniejsza niż wylot z filtra powietrza ,to już jest gorzej z osiągami,a i jeszcze ten mikser i jeszcze ta elektronika.

Elektronike umiesz sobie sam sprawdzić .Weź szmatke i przetrzyj i odczytaj co pisze na każdym dokładanym komponencie z instalki LPG,wiesz komputer,emulator itd.

Dasz rade.... a wogóle to powinieneś pojechać do tych gaz majstrów co ci to zakładali.

Zaraz, zaraz... klapa przy filtrze powietrza ??? Przecież to pomoże jak umarłemu kadzidło ! Wybuch rozwali rurę gumową między filtrem a kolektorem !
Jeżeli klapa to raczej powinien być klapomikser, a do tego zamontowany na przepustnicy, a nie przy filtrze !
Pozdro.