Wybilo mi plyn chlodniczy gora z pod korka chlodnicy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jade se jade, wszystko ok nie zerkam na wskaznik temperatury bo jak jade prosto to mi jedno ramie zaslania akurat ten wskaznik;D staje 70 km od miejsca zamieszkania w miejscowosci bialystok pod pewnym blokiek, po czym spostrzegam ze ktos chce przejechac przez miejsce w ktorym ja akurat stoje, wiec szybko wsteczny i oddalilem sie z tego miejsca, stoje stoje po czym widze chmure z pod maski mysle co jest ; O podnosze klape a tam pelno plynu chlodniczego ktory wywalilo spod korka WTF? co sie stalo ?:O juz drugi raz to mam z tym ze za 1 razem ucieklo go bardzo malo a teraz srogo duzo; d kupilem nowy i zaraz mam zamiar dolac, w ogole to w bialymstoku jakie same szuje:O nikt mi pomoc nie chcial, jezdzilem na pograniczu czerwonego punktu na wskazniku az dojechalem do stacji i kupilem sobie plyn sam, w stacjach naprawy albo juz zamykali i mnie mieli w dupie albo nie chcieli nawet pomoc, dopiero jakis gosc z mojego miasta mi doradzil. NIE MILE MIASTO - > BIALYSTOK :O

Morał z tego taki, że należy wozić z sobą wodę(zawsze się może do czegoś przydać i to nie koniecznie do chłodnicy), a korek już dawno temu trzeba było wymienić.
P.S
Jak się jeździ z zimnym łokciem tak to jest ze się nie widzi wszystkich zegarów.

ramie kierownicy mi zaslania a nie reka;D

jak co sie stalo woda Ci sie zagotowala... jest goraco.. jak nie ma chlodzenia i termostat Ci wiatraka nie zalaczy to tak niestety sie dzieje.. (sprawdz termostat - a najlepiej od razu go wymienic)

nie wybilo Ci przypadkiem przez zbiornik wyrownawczy ??? w korku sa takie ladne otworki ktorymi wylewa sie to co nadmiarowe.. a wiadomo ze jak woda sie gotuje to wrze to babelkuje i delikatnie zwieksza swoja objetosc... (mowie woda choc nie jest nia tak do konca - ale wygodniej sie pisze) ...

dlatego latem zawsze w bagazniku woze ze soba 1,5l mineralnej niegazowanej.. jak kleknie termostat i woda sie zagotuje, zawsze moge dolac ))

[ wiadomość edytowana przez: humel dnia 2005-05-28 15:46:49 ]

chodzi o to ze termostat jest ok, chlodnica nowa, i wentylator dziala! wskaznik nie wszedl na czerwone, a wywalilo z pod korka, ja mam jakis komponent wlany, wywalilo z pod korka az sie na chodnik wylalo i zalalo w srodku co nieco

Wymień korek od chłodnicy - pewnie zaworek zwrotny pszedł się #$%@%

od malucha pasuje, tak ?

Od łady pasuje. Od kiedy maluch chłodzony est płynem????

toz zartuje ;D;d:;d:d; ale bisy mialy chlodnice ;} tzn maja;D

I od kiedy termostat zalacza wentylator??

Od tego jest czujnik w chlodnicy.

Mnie dotknelo przegrzewanie sie auta(b.super szybkie) gdy nalalem wody jak ksiazka kaze.
Od tego momentu mam swoj sposob.
Mianowice gorny gruby waz, odpinal, i leje do niego - i tak polecam napelniac uklad chlodzenia. Przy otwartej nagrzewnicy.

Do tego, pozna kupic sobie termostat b byc moze sie zacia i nie otwiera drugiego przelotu.

Cytat:
2005-05-28 18:28:20, Krzysztof-Fleszer pisze:
Do tego, pozna kupic sobie termostat b byc moze sie zacia i nie otwiera drugiego przelotu.

Chyba dużego obiegu

Cytat:
2005-05-28 18:28:20, Krzysztof-Fleszer pisze:
I od kiedy termostat zalacza wentylator?? Od tego jest czujnik w chlodnicy.

no wlasnie.. chodzilo mi o ten czujnik dzieki za poprawienie