Spręzyny i zawieszenie w Ponym

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam pytanko, czy każdy z was tak ma że przód w PONYM jest wyżej jak tył. Bo u mnie tak jest. Wygląda to jak motorówka. Jeśli tak czy ktoś próbawał coś z tym zorbić. Obniżyć. Zamontować sprężyny od czegość innego aby było niżej. A może ktoś obcinał i jak się wtedy autko zachowuje. Czekam na odpowiedzi.
Interesuje mnie obniżenie autka

nie zwróciłem uwagi czy u mnie był przód wyżej niż tył w każdym razie założyłem spężyny sportowe VENTURA siadł gdzieś 4 cm minimum

plus - lepsze trzymanie w zakrętach, ogólnie lepsza trakcja

minus - komfort jazdy na dziurach i nierównej drodze

Speed a ile dales za sprzynki??

Ja mam podobny problem w Accencie. Zamówiłem sprężyny pod wymiar, aby obniżyli przód. Niesetety coś im nie wyszło i po założeniu okazało się że go jeszcze bardziej podnieśli , tak że teraz różnica w odległości między kołem, a rantem na przodzie i tyle wynosi 3cm. W poniedziałek będę reklamował, ale nadal nie wiem czy tak ma być, czy tył mocno osiadł.

500 pln + 100 pln robocizna

Kurcze będe jutro w Częstochowie chyba sobie ciebie poszukam to pogadamy jak oczywiście cię znajdę...

ciężko bedzie bo mam impreze u dziewczyny ale próbowac mozesz

Witam.
Ja bym polecał (jeżeli nowe sportowe sprężyny są za drogie) sprężyny docinane od Zastawy lub od Łady (dość dużo opisane na https://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=28889&c=88&f=7 ).
Jednak takie zabiegi jak sie nie ma wprawy (i najlepiej spawarki gazowej) to polecam zrobić u fachowca co zna się na sprężynach.
Pozdrawiam.
Misio