MotoNews.pl

Kupiłem Kombi /ZDJĘCIA/

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tworzę nowy wątek, bo jestem tak "podjarany" że chętnie nawet bym festyn jakiś zorganizował
Wczoraj około godziny 20:00 kupiłem w Skierniewicach DF Kombi z roku 1985. Jest biały , zaniedbany i pęknięty , ale będzie ładny , czerwony (żądanie żony po obejrzeniu fotek Wziuta SPAjKA) i zadbany. Silnik 1,5 fiatowski , skrzynia 5 polonezowska, butla w kole. Silnik był kiedys tam wymieniany. Dostałem w promocji dwie skrzyneczki z częściami (alternatory, rozruszniki, kolektory itp.) i przednią szybę na zapas. Cena wyjściowa była duża - 1900, a ostatecznie kupiłem (też duża) za 1500.
Czuję się ekstra wierzcie mi
Nie wiem jeszcze co dodać...
Pozdr, Dominik

[ wiadomość edytowana przez: Dominik dnia 2003-10-15 07:36:52 ]

Gratuluje - choć uweażam że przepłaciłeś

Cytat:
2003-10-15 07:35:35, Dominik pisze:
Nie wiem jeszcze co dodać...
Pozdr, Dominik

Zdjęcia Dominik, zdjecia dodaj
Gratuluję zakupu i życzę cierpliwości przy odbudowie tego fiata, dzięki Tobie kolejne auto rodem z FSO ocalało

Cytat:
2003-10-15 07:35:35, Dominik pisze:

Jest biały , zaniedbany i pęknięty , ale będzie ładny , czerwony i zadbany.

No chłopie to gratuluje !! i czekamy na wynik finałowy ... aż będzie taki jak powyższe.....

Za to ja wczoraj widzialem pieknego czerwonego fiata 125p rok produkcji 1981, zero rdzy wygladal jak z fabryki, garazowany, a sprzedal go dziadek za 2tys mlodemy kolesiowi (czywiscie dostal nasza ulotke za szybe) . W rozmowie z gostkiem widac bylo jego podjaranie, ze dziadek "frajer" sprzedal mu takie cudo.

Gratuluje!!!!!

Ja za swojego dałem też 1,5 bez cześci, ale jak dotąd mnie nie zawiódł i rzadnych poważnych napraw nie miał!!!

Gratuluję zakupu
Sam chętnie nabyłbym DF kombi.

a nie mówiłem, że odda za 1500...

złamany? znaczy podłużnice?

Cytat:
2003-10-15 07:45:28, Lava1 pisze:
Gratuluje - choć uweażam że przepłaciłeś

Ja też gratuluję, ale nie uważam, że przepłaciłeś. Ostatnio DF i Polonezy bardzo zdrożały i trudno coś jeżdżącego znaleźć za grosze.

zgadzam się z przedmówcą w całej rozciągłości

Gratulacje, mam nadzieje, ze wszystkie numery sie zgadzaja

Adamus

Dominik - ja też taki chcę! W niedzielę wracałem z giełdy i jechały dwa takie kombiaczki. Jeden bardzo ładny, a drugi nieco zaniedbany.
Kurcze, zazdoszczę ci. Ale czwartego auta to ja na pewno nie utrzymałbym. Trzeba byłoby coś sprzedać ale co?

Brembosa! Nie Argentę! Nie lepiej oba i wymontuj gaz. Psa nie oddawaj! To znaczy brembosa zostaw dla niego na budę, a Argentę zamień z dopłatą na kombiaka. Spisz umowę na bez silnika i włóż 2.0 Chociaż nie - bo Twoja dwójka idzie na remont! A zresztą rób co chcesz...

Dominik - zrób dni otwartych drzwi. O co chodzi z tym złamaniem kombiaka?

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Dominik moje gratulacje!Fajno,że zbiłeś cenę - nie uważam,że przepłaciłeś.Trzeba pamiętać,że kombiki są bardziej w cenie od zwykłego DF-a .Teraz tylko ładnie go wyremontuj i będą dwa piękne kombi klubowe Nie mam teraz nawet czasu na forum - każdą wolną chwilę spędzam przy składaniu mojego kombi,czego i Tobie życzę .Pozdrawiam!

I zdjęcia nowego nabytku znalazły się

Gratuluje , moim pierwszym samochodem był DF kombi Wyglądał troche gorzej niż Twój , ale 2 tygodnie pracy i było cudo Rocznik 89 z przetargu z akademii medycznej , miał 80 tyś przebiegu , silnik poloneza i krótki dyfer . Jeździł jako samochód słóżbowy - nie karetka , był super .
Niech Ci wdzięcznie służy , zaopatrz sie w ząbki do tylniego zamka ... i uważaj na cieknące uszczelki w tylniej klapie

Cytat:
2003-10-15 20:24:31, kaovietz pisze:
Dominik moje gratulacje!Fajno,że zbiłeś cenę - nie uważam,że przepłaciłeś.Trzeba pamiętać,że kombiki są bardziej w cenie od zwykłego DF-a .Teraz tylko ładnie go wyremontuj i będą dwa piękne kombi klubowe Nie mam teraz nawet czasu na forum - każdą wolną chwilę spędzam przy składaniu mojego kombi,czego i Tobie życzę .Pozdrawiam!

JAK TO DWA !!!!!!
Czyżby Jeff już sprzedał albo nie dja boze złomował kombika

no to masz chlopie skarbonke! ale warto!

Bardzo dziękuję wszystkim za słowa poparcia, w związku z faktem iz auto będzie remontowane i docelowo wsadzę DOHC, poprosze o informację kto zna dobrego blacharza - lakiernika byłbym wdzięczny za info. Dodam że wiem że dobra usługa drogo kosztuje, ale ma być pierwsza klasa fachowiec. Z góry dziękuję za pomoc. Relacje z postępów z Kmbi będą na bieżąco

Ja widziałem wczoraj koło Łapanowa pod Krakowem ślicznego Polskiego Fiata Pick- Up. Kolor pomarańczowy ( trochę bladszy od "Adamusowego" ), wszystko w chromie, nawet obramówki kierunowskazów. Zderzaczki jak lusterka. Troszke go szpeciła taka plastkiowa nadbudówka nad paką... w kolorze niebieskim. Przypuszam, że był to samochód pocztowy, bo był zaparkowany pod pocztą. Gdybym tylko miał warunki... to juz byłby mój.