Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Nomad Miłośnik FSO Wspomnienie po Gdańsk | 2005-05-25 18:15:37 W dniu dzisiejszym pod moim blokiem miał miejsce mini spot techniczny na 2 auta ![]() ![]() i zamontować w swoim Fiaciku radio. Auto podobno dawno temu miało nawet takowe, ale zostało po nim tylko wspomnienie i cała masa zbędnych kabli. 1. Demontaż wnętrza.
![]()
![]() 2. Pozbycie się zbędnych kabli
3. Położenie instalacji pod nowe radio.
4. Test działania.
![]()
![]() 5. Wszystko poskładane.
![]() 6. Narzędzia pracy (wybrane). ![]()
![]() Podsumowanie: -radio zamontowane zgodnie z założeniami (tylko przednie głośniki i tymczasowe zasilanie) -zbędne kable usunięte -ofiar w ludziach brak (chociaż zostałem "popieszczony" prądem przez lutownicę) -kolejne spotkanie prawdopodobnie już w piątek, tym razem na tapetę idzie "srebrna bestia" |
iquest Miłośnik FSO PAPlus GSI Kraków | 2005-05-25 18:30:34 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() dreX POLONEZ 1,5 GLE radom | 2005-05-25 18:58:17 Hehe ale kozacki ten krzyzyk na zaslepce.
A swoja droga to radio zamontowane na polce nie za pieknie wyglada. |
![]() Nomad Miłośnik FSO Wspomnienie po Gdańsk | 2005-05-25 19:00:51
A kto mówi że jest zamontowane ?? jest to pozycja tymczasowa i "robocza" docelowo z tego co wiem ma być pod schowkiem... Ja to tylko składałem w całość ![]() |
iquest Miłośnik FSO PAPlus GSI Kraków | 2005-05-25 19:43:09 Ze tak zapytam, a koncepcji montazu oryginalnego braklo ? ![]() |
![]() Nomad Miłośnik FSO Wspomnienie po Gdańsk | 2005-05-25 19:50:53
była, była... ale są pewne "ale" 1.Nowe radia są dłuższe, a górna część miejsca na radio schodzi lukiem w dół. 2. Jako że radio jest z CD nie bardzo da się je zamontować "po skosie" 3. Ktoś żle zamontował orginalny głośnik od safari, zamiast w jego miejscu jest umieszczony jakoś tak pod skosem w prawie całej przestrzeni na radio, więc żeby włożyć tam radio to trzeba by najpierw go wyjąć a tego praktycznie nie da się zrobić bez zdejmowania deski... Aczkolwiek nie powiem żebym nie był za taką wersją montażu. |
iquest Miłośnik FSO PAPlus GSI Kraków | 2005-05-25 20:15:06 No i właściciel pewnie nie pozwolil na uzycie brzeszczota, rozumie go to w koncu boli ![]() |
![]() road_runner Miłośnik FSO Gdynia | 2005-05-25 22:14:31
A to czemu ![]() |
LifeGuard Miłośnik FSO Fiat 125p Personal E ... Warszawa | 2005-05-26 12:11:39
bo kolega zapewne chce aby radio mu służyło dłużej Rozrysować ci jakie siły działają na silniczek napedzający płyte. Poza tym te radia nie są stworzone do tego by płyta mogła być w innym położeniu niż ± 30° od poziomu. Dodać trzeba kiepską jakość wykonania płyt CD które biją jak rozcentrowane koła w rowerze |
![]() KajTan Miłośnik FSO Polski Fiat 125p 3ciTy | 2005-05-26 12:25:58 Patrze na te Wasza lutownice i sobie mysle, ze wyscie chyba tego Fiata spawali ![]() Nie mieliscie mniejszej transformatorowej....? |
LifeGuard Miłośnik FSO Fiat 125p Personal E ... Warszawa | 2005-05-26 12:27:56
transformatorową to można sobie dupe podetrzeć. Lutownica do lutowania miedzianych rynien rulez.... ![]() |
![]() Nomad Miłośnik FSO Wspomnienie po Gdańsk | 2005-05-26 15:18:58
zaczeliśmy od mniejszej ale .... miała przebicie a jak wiedomo "Elektryka prąd nie tyka, tylko z dala 10* " a że ja elektryk z wykształcenia no to potańczyłem, raz, drugi... i wziąłem większą... a transformatorówka jak się w ostatniej chwili okazało "wybyłą" do kumpla mojego ojca na drugi koniec miasta. |
LifeGuard Miłośnik FSO Fiat 125p Personal E ... Warszawa | 2005-05-26 17:38:13
ja juz doszedłem do perfekcji w obsłudze tych rynnowych grubo końcówkowych lutownic... Ostatnie wyczyny dolutowywanie kabli sygnałowych w monitorze do płytki drukowanej oraz przylutowywanie w moim radyjku tez Blaupunkt do plytki drukowanej złącza antenowego bo sie wcisnęło do środka od wkładania i wyjmowania z kieszeni |
![]() Nomad Miłośnik FSO Wspomnienie po Gdańsk | 2005-05-28 23:13:28 Oki dziś odbyła się 2 runda My vs. fiaty 125p
podsumowanie: u Chrisa: -położona instalacja pod tylne głośniki, -zmieniony sposób zasilania radia, -jakieś drobiazgi u mnie: -wreszcie działa podświetlenie klawiszy. ![]() -podpięte wszystkie "dodatkowe" kontrolki ![]() (ps. nie świecą się tylko pasy, znaczy działają ale brak czujnika w zapięciach.) |
![]() chris1500 Miłośnik FSO Karlskrona | 2005-05-28 23:22:58 O tak wszystko przebieglo gladko do czas mostkowania ![]() u mnie dziala jak trzeba....i na foum mowie DZIEKI NOMAD ![]() a u Nomada pieknie przyozdobila sie konsola...niedlugo czas na deske.... co uwazacie o glosniczkach Alpharda? jakies sugestie? pozdrawiam Chris |