MotoNews.pl

Tarcze hamulcowe - co wybrać?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nadszedł czas na wymianę tarcz hamulcowych i stanąłem przed dylematem.
Co byście wybrali na moim miejscu?
1.brembo + klocki
2. delphi klocki + tarcze
3. brembo tarcze

W sumie to chodzi mi o same tarcze bo klocki właśnie ostatnio wymieniałem i zauważyłem, że tarcze są w kiepskim stanie.

Witam. Ja pół roku temu zainwestowałem w zestaw nr 1 ( brembo+ferodo ) i jestem zadowolony, jeżdże mało ( 1500 km/msc ) i zużycia nie zauważyłem, dobrze hamują, nie piszczą, zbytnio nie brudzą. Brembo mam też w motocyklu. Pierwsza liga ( no i trochę droższa ). Wg mnie jak zmieniasz tarcze to klocki również, bezwzglednie, odwrotnie wiadomo że nie. Pzdr

ebc tarcze cena koło 220 zl 2 szt plus klocki lukasa czyli razem 300 zł mam tarcze ebc i zajebiscie sie sprawdzaja a co do brembo to sa robione w dobrowie gorniczej polskie brembo i sa tez włoskie brembo polskich nie polecam bo znajomy je robi

wojowalem ostatnio z hamownikami , zreszta byl watek "wibracje przy ...." cos tak

polecam JC , czyli Japan Cars , mozesz spokojnie zalozyc , zrobilem juz 2kkm i jest naprawde pierszoklasnie , na dodatek kosztowaly tylko 140 za komplet czyli w/g mnie spoko cena ,
nie polecam natomiast ATE , zwlaszcza tych tanich modeli , gna sie jak plastelina i to bez specjalnego hardcore przy hamowaniu , lipa i tyle , nie wiem jak inne produkty ATE ale mnie juz uraz zostanie

Cytat:
polecam JC , czyli Japan Cars , mozesz spokojnie zalozyc , zrobilem juz 2kkm i jest naprawde pierszoklasnie , na dodatek kosztowaly tylko 140 za komplet czyli w/g mnie spoko cena ,

A można spytać gdzie je kupiłeś?

Cytat:
2005-09-19 23:15:31, kat pisze:
A można spytać gdzie je kupiłeś?

to zadna tajemnica , w Lodzi w sklepie .
chcesz nr tel . ?

A prowadzą sprzedaż wysyłkową?

Cytat:
2005-09-19 23:27:01, kat pisze:
A prowadzą sprzedaż wysyłkową?

nie mam pojecia

A co powiecie na tarcze firmy MIKADO? Ktoś się już spotkał z tą firmą? Dzisiaj byłem u znajomego wsklepie i mówił, że są OK. Cena też przystępna 85pln / sztuka.

MIKODA

Cytat:
2005-09-26 13:45:50, mirekes1-4i pisze:
MIKODA

W sumie dużo mi ta stronka nie powiedziała, bo prawia wszystko w przebudowie .
Jedynie, że jest to polski wyrób, jeżeli dobrze skumałem.