[126] mechanizm opuszczania szyb fl

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak to jest rozwiązane? bo w obu drzwiach mam zjebane. z tego co rozlozylem widac ze na jakies linki itp. jak to ma być?

nikt nic nie wie?

za tydzien ebde mial oba mechanizmy kompletne do sprzedania, stan idealny

ile $$$?? wstepnie biore

a ile w sklepie kosztuja?

nie mam pojecia...

a jak to jest w ogole zbudowane i na jakiej zasadzie kufa dziala bo ja tam mam linki stalowe jakies pourywane i huj wi bo moze bym cos sklecił z tego swojego...

uh...pourywales linki? maj god to ladnie musial byc katowany ten kaszel
oddam je za powiedzmy polowe ceny nowych tylko niech mi ktos powie ile nowe kosztuja zeby nie wyszlo ze je oddam za 5 pln

[ wiadomość edytowana przez: 3zeR_MDS dnia 2005-06-05 21:33:53 ]

poprzecinane są bo szyby były wyjmowane do malowania drzwi i komus sie nie chcialo tego rozkrecac...
dowiem sie i zdam relacje...
ale niech mi kufa wytlumaczy ktos jak to ma dzialac... zjednej zebatki 2 lionki wychodza krotka i dluga, do czego maja byc podlaczone?

do korbki?

I don't think so...

masz linke ktora idzie naokolo drzwi przez 4 kolka i zaplata sie na korbce...

yhy... bo przy korbce mam 2 kółka zębate siakies i z tego wiekszego wychodzi linka wlasnie... czyli musze zlokalizowac reszte kółeczek.. a ma ktoś fotke jak to wygląda bez obicia zebym mogl spojrzec? bo z jednej strony duzego kółka wychodzi dluuuuga linka a z drugiej strony tego kółka chyba taka krótsza... i huj wi jak to ma isc

reszte kolek masz po calych drzwiach rozsiane....dwa u dolu, jedno u gory i jedno przy korbce

i w jakiej kolejnosci linka je oplata?

jesli zaczynasz od gornej strony korbki to idziesz nia w dol do kolka w przednim dolnym rogu drzwi, biezesz je po zewnetrznej, prosto to dolnego kolka mniej wiecej w srodku drzwi, je od dolu, stamtad do gory do gornego, a stamtad do korbki i bierzesz ja od spodu

Ważna rzecz jest tą linke odpowiednio ułoźyć na mechaniżmie. Aha jak te linki wychodzą to one mają się przecinać tzn że jak schodzi z rolki od góry to ją ciągniesz na dół a jak wychodzi z korbki od dołu to linka na góre ma iść bo inaczej będzie to wszystko szczelać i wogóle. Jeżeli kupujesz w sklepie mechanizm to z dala od rzemiosła za cholere nie dopasujesz.

dlatego najlepiej kupic odemnie oryginalny fiatowski

okej ale jaka cena?

nowy w sklepie kosztowal jakis czas temu fabryczny okolo 25pln :[

hmm
spoko
to za 25 zeta masz 2 u mnie